Tiramisu cu fructe de padure

de diaconta in Prajituri, 20 Aug 2011 | 4677 vizualizari

 

M-am abatut de la reteta clasica de Tiramisu,mi-a placut foarte mult gustul,mai putin aspectul,pentru ca m-am cam grabit si ar fi trebuit sa mai stea la frigider.Pofta era prea mare.

 

INGREDIENTE

  • un pachet piscoturi
  • 350 gr crema Mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 300 gr lapte
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri cafea ness
  • 200 gr frisca lichida
  • sirop de fructe de padure
  • baton snickers si fructe de padure pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu fructe de padure:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul,pana cand se obtine o spuma densa si s-a topit tot zaharul.Eu am mai adaugat doua linguri de lapte si zaharul s-a topit mai usor.Adaugam si amidonul.

Laptele se infierbanta si se adauga cele doua linguri de cafea ness.Se acopera vasul si se lasa cateva minute.Apoi se toarna cate putin peste crema de galbenusuri,mixand in continuare.Se transfera inapoi in vas si se pune pe baie de aburi pana cand se ingroasa.Amestecam cu o lingura de lemn.

Lasam sa se raceasca.Intre timp mixam frisca.Separat mixam crema Mascarpone.Cand crema de galbenusuri s-a racit o amestecam cu crema Mascarpone si frisca batuta.

Pentru ca nu am vrut sa exagerez cu cafeaua,am inmuiat piscoturile in sirop de fructe de padure.Mi-a placut si culoarea rezultata.

Piscoturile se trec foarte putin prin sirop pentru a nu se inmuia prea tare.

Asezam un rand de piscoturi,apoi crema si continuam la fel.

Am ornat cu bucati de baton snickers si fructe de padure.

Pofta buna!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu cu fructe de padure 121563
retete culinare - Tiramisu cu fructe de padure 121564
retete culinare - Tiramisu cu fructe de padure 121565
retete culinare - Tiramisu cu fructe de padure 121566

COMENTARII (33)

mimmi 1

22.08.2011, 11:33

Bucataras Medi 1

22.08.2011, 12:31

cat de mult imi place fructele de padure...mmm......delicios tiramisu..............

diaconta 1

22.08.2011, 13:25

Medi,de ar fi fost si aspectul precum gustul,as fi fost multumita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D