Tiramisu cu lamaie

de arakelian in Prajituri, 11 Ian 2010 | 7399 vizualizari

 

Pentru ca noua ne place mult tiramisu- o prajitura usor de facut, hranitoare, si ca am o fetita de 1 an si 8 luni, si cacao+ cafea nu ii dau, am facut un tiramisu cu lamiie

 

INGREDIENTE

  • un pachet de piscoturi 
  • pe care le-am insiropat cu o limonada de 300-400ml
  • CREMA
  • 2 galbenusuri
  • un ou intreg
  • 50gr unt
  • 150gr zahar
  • coaja rasa fin de la 2 lamai
  • zeama de la cele 2 lamai
  • frisca - 250-300ml
  • 500gr mascarpone
  • un plic de gelatina de 10ml
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu lamaie:

Piscoturile se inspiropeaza cu limonada.

In loc de limonada, mai 'pretentios', se poate face  un mix de 50ml limoncello, cu 2-3 linguri de zahar, 200ml de apa - pe foc mic 2-3 minute

Crema se face astfel:

Pe foc mic, am pus coaja de lamaie, zeama de lamaie, 50gr de unt (cam 2 linguri zdravene). Dupa ce s-a topit bine zaharul, am adaugat ouale. Am mai tinut pe foc putin, pana s-a ingrosat (inca 2-3 min)

Optional, se poate adauga un plic de gelatina inmuiat in 100ml apa (se lasa cateva minute). Se pune peste crema si se amesteca putin. Ultima data am facut fara gelatina, si a iesit crema nu la fel de tare, dar nu m-a deranjat.

Separat, am facut frisca cu mixerul(se poate si din 2 plicuri cu lapte, sau 2 cutii mici Dorna, sau daca aveti de unde cumpara gata facuta- e mai rapid), am adaugat cele 2 cutii de mascarope in frisca, si batut inca 1-2 minute, sa se incorporeze. Am adaugat  frisca cu mascarpone peste crema de lamiie cu ou.

 

Asezarea in tava patrata: un strat de piscoturi insiropate, jumatate din crema, inca un strat de piscoturi insiropate, restul de crema.

 

Nu am poze, dar voi reveni ;)

 

 

 

TIPS-URI

1

decorat cu feliute subtiri de lime

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu cu lamaie 14625
retete culinare - Tiramisu cu lamaie 14626

COMENTARII (27)

Lau 1

21.02.2012, 11:52

la multi ani

Bunica 1

21.02.2012, 17:52

Bunica 1

21.02.2013, 11:26

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S