Tiramisu cu lamaie

de arakelian in Prajituri, 11 Ian 2010 | 7336 vizualizari

 

Pentru ca noua ne place mult tiramisu- o prajitura usor de facut, hranitoare, si ca am o fetita de 1 an si 8 luni, si cacao+ cafea nu ii dau, am facut un tiramisu cu lamiie

 

INGREDIENTE

  • un pachet de piscoturi 
  • pe care le-am insiropat cu o limonada de 300-400ml
  • CREMA
  • 2 galbenusuri
  • un ou intreg
  • 50gr unt
  • 150gr zahar
  • coaja rasa fin de la 2 lamai
  • zeama de la cele 2 lamai
  • frisca - 250-300ml
  • 500gr mascarpone
  • un plic de gelatina de 10ml
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu lamaie:

Piscoturile se inspiropeaza cu limonada.


In loc de limonada, mai 'pretentios', se poate face un mix de 50ml limoncello, cu 2-3 linguri de zahar, 200ml de apa - pe foc mic 2-3 minute


Crema se face astfel:


Pe foc mic, am pus coaja de lamaie, zeama de lamaie, 50gr de unt (cam 2 linguri zdravene). Dupa ce s-a topit bine zaharul, am adaugat ouale. Am mai tinut pe foc putin, pana s-a ingrosat (inca 2-3 min)


Optional, se poate adauga un plic de gelatina inmuiat in 100ml apa (se lasa cateva minute). Se pune peste crema si se amesteca putin. Ultima data am facut fara gelatina, si a iesit crema nu la fel de tare, dar nu m-a deranjat.


Separat, am facut frisca cu mixerul(se poate si din 2 plicuri cu lapte, sau 2 cutii mici Dorna, sau daca aveti de unde cumpara gata facuta- e mai rapid), am adaugat cele 2 cutii de mascarope in frisca, si batut inca 1-2 minute, sa se incorporeze. Am adaugat frisca cu mascarpone peste crema de lamiie cu ou.



Asezarea in tava patrata: un strat de piscoturi insiropate, jumatate din crema, inca un strat de piscoturi insiropate, restul de crema.



Nu am poze, dar voi reveni ;)



 

TIPS-URI

1

decorat cu feliute subtiri de lime

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu cu lamaie 14625
retete culinare - Tiramisu cu lamaie 14626

COMENTARII (27)

Lau 1

21.02.2012, 11:52

la multi ani

Bunica 1

21.02.2012, 17:52

Bunica 1

21.02.2013, 11:26

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

9660 puncte

8040 puncte

Ina 7

5880 puncte

5290 puncte

4460 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58

Bomboane de ciocolata asortate

de ancutsa 4

Bomboane de...

ieri la 20:52