Tiramisu cu lamaie

de simona72 in Prajituri, 25 Feb 2013 | 2658 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet mare de piscoturi
  • 3 albusuri
  • o ceasca de zahar
  • 2 cesti apa
  • o lamaie
  • o limeta
  • 6 linguri de zahar
  • 400 ml smantina pt frisca
  • un iaurt gras grecesc
  • o cutie mica de mascarpone
  • o esenta de lamaie dr. Oetker
  • un plic gelatina
  • frunzulite de menta pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu lamaie:

Batem frisca tare cu 3 linguri de zahar. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si 3 linguri de zahar. Le dam la frigider.

Facem un sirop din: o ceasca zahar si 2 de apa, zeama si coaja de la o lamaie, zeama si coaja de la o limeta. Le punem pe foc si lasam sa scada putin siropul, strecuram sa nu mai avem coaja, lasam la racit. Intr-o ceasca de sirop adaugam esenta de lamaie si gelatina, le dizolvam bine si le adaugam peste frisca batuta in care am adaugat iaurtul gras si mascarpone. Le batem bine pe toate, iar la urma de tot incorporam si albusurile spuma.

In siropul ramas introducem fiecare piscot, punem un strat de piscoturi, unul de frisca, unul de piscoturi insiropate si terminam cu frisca. Decoram cu frunzulite de menta.

 

TIPS-URI

1

pe linga sirop se poate adauga si limoncino, eu acum nu am avut

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu lamaie-0
Tiramisu cu lamaie-1
Tiramisu cu lamaie-2
Tiramisu cu lamaie-3
Tiramisu cu lamaie-4

COMENTARII (7)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

25.02.2013, 20:34

super

Rocsi

Rocsi 1

25.02.2013, 22:09

Ce racoros !

Anett

Anett 1

26.02.2013, 14:19

hmmmm deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!