Tiramisu cu mascarpone

de loredanaaa in Prajituri, 9 Mai 2013 | 807 vizualizari

 

Prima oara am mancat in Italia, pana atunci nu stiam de aceasta prajitura,aici mi-a zis ca se numeste zupa ingleze,deci nu stiam ca se numeste tiramisu,de atunci a devenit prajitura mea preferata.

 

INGREDIENTE

  • 400g de piscoturi savoiardi
  • 4 oua
  • 200g de zahar
  • 500g de mascarpone
  • un pahar de cafea
  • 5 linguri de cacao
  • un plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu mascarpone:

Intai faceti cafeaua ca sa se raceasca.

Separati galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile se freaca cu 150 g de zahar pana se dubleaza,apoi treptat adaugati mascarpone pana obtinem o crema.

Albusurile se bat separat cu un varf de sare pana se devine o spuma tare,dupa care se adauga 50 g de zahar  si zaharul vanilat amestecati pana se topeste zaharul

Aceasta spuma se adauga treptat  in crema mascarpone amestecand usor de sus in jos(cand adaugati albusurile in mascarpone sa nu amestecati  cu mixerul ,folositi o lingura de lemn sau o paleta)

Piscoturile se inmoaie rapid prin cafea(in cafea puteti pune o esenta de rom sau de migdale) se aseaza unul cate unul intr-o tava.

Dupa ce am  terminat primul strat se pune jumatate din crema,din nou un alt rand de piscoturi inmuiate prin cafea  si terminam cu cealalta jumatate de crema.

Peste crema se  pune cacao,puteti sa decorati sau il lasati asa si se da la frigider 5 ore,sau pana a doua zi.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu cu mascarpone 226232
retete culinare - Tiramisu cu mascarpone 226233

COMENTARII (10)

Rocsi 1

09.05.2013, 11:00

E o prajiutra buna!

Bya Ralu 1

09.05.2013, 14:12

loredanaaa 1

09.05.2013, 21:19

multumesc deyutzky, motan,diaconta,eduard,alina,alina,rhapsody,rocsi,bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: