Tiramisu cu mascarpone

de Andreea Baraboi in Prajituri, 23 Iun 2014 | 1841 vizualizari

 

Anul acesta cand eram inca in vizita in italia , pe la inceputul lui ianuarie mi-a ramas foarte multi cozonacei adica panettone cum se numesc cozonacii in Italia , si am decis sa fac un tiramisu cu panettone.

 

INGREDIENTE

  • un panettone
  • 500 g mascarpone
  • 5 oua
  • un varf de sare
  • 4 cesti de cafea tare
  • 3 linguri de cacao amara
  • 3 lingurite de amareto
  • 5 linguri de zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu mascarpone:

Separam albusurile de galbenus si le  batem spuma cu un varf de sare si il dam la rece .

Intr-un  vas  adaugam galbenusurile si zaharul pudra si amestecam pana obtinem o crema .

Peste aceasta crema adaugam mascarponele si continuam sa amestecam cu mixerul pana cand acesta se integreaza bine in  crema.

Aceasta crema o adaugam peste albusurile batut spuma si amestecam de sus in jos. NU ESTE RECOMANDAT MIXERUL.

Am taiat panetonele felii dupa care le-am stropit cu cafeaua unde am adaugat cele 3 lingurite de amareto .

Le asez in tava si incep sa fac un strat de panettone dupa care un strat de mascarpone si continui pana cand am terminat crema si panettonele .

Mie mi-au iesit  doar doua  straturi de panettone si doua de mascarpone deoarece panettonele era inceput.

Pe ultimul strat unde este crema cu o sita cernem cacaoa amara si dam la frigider peste noapte sau cel putin cateva ore. 

Ce sa zic, mie mi-a placut, !!

Sa aveti pofta !

 

TIPS-URI

1

Cafeaua trebuie sa fie tare si neindulcita neaparat rece si amestecata cu lichiorul amareto

COMENTARII (9)

Valclaudia 1

23.06.2014, 19:16

Rocsi 1

23.06.2014, 20:09

Bun

babi5 1

23.06.2014, 20:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55