Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200

de Catalina L in Dulciuri, 27 Dec 2015 | 644 vizualizari

 

Parfumata, colorata, lejera, racoritoare ....o prajitura Tiramisu TOP.


Prăjitura Tiramisu este un desert tradițional italian, un desert foarte delicios și apreciat de italieni și nu numai.

Ceea ce o deosebește de alte deserturi astea acea intensă aromă de cafea care nu poate fi confundată. Un alt element cheie la această prăjitură este și minunatul gust al brânzei mascarpone și aroma pișcoturilor. Puse cap la cap aceste ingrediente reușesc de fiecare dată să alinte papilele noastre gustative.

Această prăjitură delicioasă purta întrecut denumirea de Bagatelă Toscană și a fost preparată pentru prima dată în Siena, o localitate din Italia. Motivul preparării ei a fost o vizită pe care Marele Duce Cosimo al III-lea de Medici a făcut-o în acea zonă. El se pare că a fost atât de mulțumit de acel desert încât a dorit să ia cu el acasă, în Florența acea rețetă. O altă legendă cu privire la acest desert este că el a fost preparat pentru prima dată în localitatea Treviso. Totuși originile acestui desert se pare că sunt destul de vagi deoarece unii spun că el ar fi fost originar din Veneția. De ce? Motivul este unul cât se poate de simplu, curtezanele din Veneția doreau să fie cât mai energizate înainte de viitoarea întâlnire amoroasă pe care o aveau. 


O altă poveste ne vorbește de un patiser din Torino care a realizat un desert pentru primul ministru Camillo Benso Conte de Cavour. Deoarece importanța unui astfel de eveniment era mult prea mare pentru tânărul patiser acesta a dorit un desert care să fie pe măsura liderului politic, lider politic care dorea în acea vreme unificarea întregului teritoriu italian. Un alt mit spune că savorusul desert a fost gătit în Treviso la celebrul restaurant El Toula. Totuși cercetătorii tind să creadă că el a apărut pe teritoriul italian, Siena.

Nici până astăzi nu s-a definitivat care este originea acestui deliciu culinar, datorită faptului că mai multe regiuni ale Italiei își dispută paternitatea acestei prăjituri. Aici putem menționa: Veneția, Lombardia, Piemonte ori Toscana.

Așadar toate poveștile legate de acest minunat desert sunt unele mai roz decât altele. Ceea ce știe toată lumea este că Tiramisu este întradevăr un desert italian pe care îl putem găsi în toate meniurile restaurantelor care se respectă din întrega lume.



(sursa:Wikipedia)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de mascarpone
  • 1 lingura de gelatina
  • 10 cl de sirop de menta de casa
  • 3 oua
  • 30 piscoturi roz de Reims
  • 2 pahare de cafea
  • 60 gr de pepite de ciocolata amaruie
  • foi de menta
  • cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200:

Separati albusurile de galbenusuri.

Amestecati galbenusurile cu 5 cl de sirop pana cand devin spumoase.

Adaugati crema de mascarpone si mixati cateva minute.

La sfarsit punem ciocolata amaruie.

A iesit cam lichid - ca sa evit o "catastrofa" am pus o lingura de gelatina.

Intr-o cratita mica punem gelatina in 3 linguri de apa rece si o lasam sa se umfle 3 minutes.

Punem apoi la foc mic si amestecam pana cand gelatina s-a dizolvat bine. 

O lasam sa se raceasca si o adaugam la crema cu mascarpone. Dam la rece.

Batem albusurile spuma, adaugand treptat siropul de menta care a ramas.

Incorporam la compozitia cu mascarpone amestecand usor de sus in jos .

Punem un strat de biscuiti insiropati usor in cafea, apoi jumatate din compozitia cu menta.

Repetati.

Am facut un tiramisu pentru 6 persoane si 2 portii individuale

(un singur strat de biscuiti pentru portiile individuale).

Dati la rece.

Portiile mici sunt Ok dupa 4 h - le puteti demula si decora.

Pe cel mare l-am demulat si decorat dupa 7h.

Se tine bine la taiere, nu stiu daca este datorita gelatinei adaugate.

Decorati inainte de a servi cu cacao amaruie si cu foi de menta.

 Pofta Buna !!!!

 

 

TIPS-URI

1

reteta sirop de menta aici : http://leblogdecata.blogspot.fr/2015/08/sirop-de-menta-de-casa.html

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200 419176
retete culinare - Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200 419177
retete culinare - Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200 419178
retete culinare - Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200 419179
retete culinare - Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200 419180
retete culinare - Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200 419181
retete culinare - Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200 419182
retete culinare - Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200 419183
retete culinare - Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200 419184
retete culinare - Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200 419185
retete culinare - Tiramisu cu menta si biscuiti roz - reteta 200 419198

COMENTARII (16)

Panacris 1

29.12.2015, 13:48

Felicitări. La cât mai multe rețeteeeee

Gicuta69 1

29.12.2015, 22:02

Felicitari!!

simona72 1

30.12.2015, 15:08

Imi place prajitura asta ca se poate combina dupa preferinte! Felicitari Catalina pentru retetele tale minunate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18