Tiramisu reteta cu visine

de Julie in Torturi, 18 Iul 2011 | 17187 vizualizari

 

Tiramisu reteta cu visine

 

INGREDIENTE

  • 200 g piscoturi,
  • 1 cana visine fara samburi,
  • 200 ml smantana pentru frisca, 
  • 200 g mascarpone,
  • 2- 3 linguri zahar pudra,
  • 200 ml cafea preparata,
  • cacao.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu visine:

Tiramisu reteta cu visine

Crema:

Visinele se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure fin. Se bate smantana cu zaharul pudra, adaugat treptat, pana se obtine frisca. Branza mascarpone se freaca pana devine cremoasa. Aceasta poate fi inlocuita si cu branza proaspata, pasata fin si amestecata cu 2-3 linguri smantana.

Se amesteca piure-ul de visine cu frisca si branza mascarpone. In cazul in care se foloseste branza proaspata sau crema rezultata este prea moale, se adauga in plus, o lingurita cu gelatina, inmuiata si topita pe baie de aburi.

Asamblarea:

Se tapeteaza o tava de chec, cu folie alimentara si se aseaza un prim strat de piscoturi, trecute mai intai prin cafea. Se pune jumatate din crema, un alt strat de piscoturi inmuiate in cafea si restul cremei. In crema se pot adauga si cateva visine intregi, pentru un gust si mai racoritor. Deasupra se cerne cacao, cu o sita fina. Se lasa la frigider pentru 3-4 ore. Prajitura se scoate din tava, se aseaza pe platou si se imbraca pe margini cu jumatati de piscoturi. Se decoreaza cu visine si ciocolata rasa.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort tiramisu a la Mihaela