Tiramisu cu visine la pahar

de Rocsi in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 5929 vizualizari

 

Un desert grozav pentru acest sezon calduros. Pe langa faptul ca nu te coci langa aragaz, se face repede si daca mai adaugi si niste fructe, te lingi pe degete nu alta :X

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mic de piscoturi
  • 500 gr mascarpone
  • 3 galbenusuri mari
  • 150 gr zahar + 1 lingura
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 1 bol cu cafea preparata
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 200 gr visine
  • cacao
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu visine la pahar:

Spalam visinele, le scoatem samburii, punem o lingura de zahar, le amestecam si le dam la frigider.

Cafeaua preparata o lasam sa se raceasca.

Galbenusurile le punem intr-un bol de inox impreuna cu zaharul.

Le asezam pe baie de aburi si le amestecam cu telul pana ce zaharul se topeste.

Cand este gata luam bolul de pe baie de aburi si lasam sa se raceasca.

Mixam branza mascarpone cu extractul de vanilie si zeama de lamaie.

Incorporam galbenusurile treptat, iar la final coaja rasa de lamaie.

Rupem piscoturile pe jumatate. Siropul ce il lasa visinele il amestecam cu cafeaua.

In cupe de sticla punem cate 3 jumatati de piscot trecute prin cafea, un strat de crema, visine, iar piscoturi, crema si visine. Procedam asa pana terminam toata crema.

Le pudram cu cacao si le dam la rece.

Sa aveti pofta dragilor!

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu visine la pahar-0
Tiramisu cu visine la pahar-1
Tiramisu cu visine la pahar-2
Tiramisu cu visine la pahar-3
Tiramisu cu visine la pahar-4
Tiramisu cu visine la pahar-5
Tiramisu cu visine la pahar-6
Tiramisu cu visine la pahar-7
Tiramisu cu visine la pahar-8
Tiramisu cu visine la pahar-9
Tiramisu cu visine la pahar-10
Tiramisu cu visine la pahar-11
Tiramisu cu visine la pahar-12

COMENTARII (43)

Rocsi

Rocsi 1

27.07.2014, 19:50

Asa este Adriana

Aletta

Aletta 1

14.09.2016, 10:23

deliciossssssssss

Rocsi

Rocsi 1

14.09.2016, 11:17

Multumesc Aletta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24