Tiramisu reteta cu visine si migdale prajite

de papabundetot in Prajituri, 25 Oct 2014 | 3369 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală
Stiu ca multa lume adora tiramisu clasic….dar… eu nu ma dau in vant dupa el,asa ca astazi am incercat sa fac ceva mai aproape de gusturile mele plecand de la reteta de baza,si respectand oarecum ce au creat unii,dar,in stilul propriu.Varianta mea finala,a iesit mult mai buna decat speram initial,asa ca voi repeta experimentele si cu alte arome :)

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 gr piscoturi
  • 4 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr visine+ 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita cardamon verde macinat
  • apa de trandafiri,
  • esenta vanilie,
  • migdale fulgi
  • 1 L cafea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu visine si migdale prajite:

Tiramisu reţetă originală

Intotdeauna cand fac tiramisu,incep prin a face cafeaua,pt a-i da si timp sa se raceasca si nici de data asta nu am procedat in alt fel.Dupa ce cafeaua a fost gata,am dat-o afara sa se raceasca.
Am taiat bucatele visinele,le-am pus intr-o tigaie cu cardamon verde macinat si 3 linguri zahar si le-am lasat la fiert pana cand dulceata obtinuta s-a ingrosat putin.Am dat-o la racit si am pregatit crema.

Am mixat 4 galbenusuri cu zaharul si esenta de vanilie pana cand si-au dublat volumul,apoi le-am pus putin la baie de aburi pana cand crema s-a ingrosat,am lasat-o la racit,apoi am amestecat-o cu mascarpone si am mixat-o putin pentru a deveni mai pufoasa.Am batut bine frisca si am adaugat-o peste crema de mascarpone,amestecand usor cu o spatula pentru a nu o strica. Am prajit usor cateva migdale si le-am lasat si pe ele sa se raceasca.

Dupa ce toate au fost pregatite,am montat tiramisu intr-o tava.Am adaugat in cafeaua pregatita pentru a inmuia piscoturile putina esenta de vanilie si apa de trandafiri.Am luat pe rand piscoturile si le-am inmuiat in cafea,apoi peste primul strat de piscoturi am adaugat crema de mascarpone cu frisca,am pus visinele racite deja,un alt strat de piscoturi inmuiate in cafea,ultimul strat de crema si deasupra in loc de cacao,am pus fulgi de migdale prajite usor.

Am lasat prajitura la frigider pentru cateva ore inainte de a o taia.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu visine si migdale prajite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata