Tiramisu cu zmeura

de Ligia Bxl in Dulciuri, 9 Iul 2015 | 3048 vizualizari

 

Ceva bun,racoros si cu aspect placut!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar+2 pliculete de zahar vanilat
  • 250 gr de mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 250 gr zmeura
  • 1 cana de cafea neindulcita
  • frisca pentru ornat
  • putina ciocolata rasa pentru ornat
  • frunze de menta pentru ornat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu zmeura:

Se face mai intai crema:Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin albe,se adauga peste mascarpone si se amesteca bine pana devine o crema omogena.

Se bate smantana pentru frisca si se amesteca apoi cu crema de mascarpone(eu in loc de albusuri am folosit smantana pentru frisca).

Aceasta crema se da la rece apoi pregatim piscoturile,care se rup bucatele mici,se trec prin cafea neindulcita.

Se asambleaza cupele:se pun mai intai piscoturi insiropate apoi cu un posh se pune cate putin din crema in fiecare cupa,apoi se pun cateva zmeure pe marginea lor pentru a avea un aspect deosebit.

Se pun iar piscoturi insiropate,apoi se orneaza cu frisca,se presara ciocolata rasa,se pune cate o zmeura deasupra si o frunza de menta pentru aspect.

Se dau la rece.Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu zmeura-0
Tiramisu cu zmeura-1
Tiramisu cu zmeura-2

COMENTARII (25)

tarasmariana

tarasmariana 1

24.11.2015, 06:15

nico15

nico15 1

03.05.2016, 03:13

Arata de senzatie, draga mea o scurta intrebare din aceasta cantitate cate shot-uri ti-am iesit? Merci mult,

ancutsa

ancutsa 1

15.09.2016, 15:08

Mi-au placut mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!