Tiramisu reţetă originală, cu zmeura

de Criss in Dulciuri, 12 Iul 2016 | 6053 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală
Nu cred ca exista vreo persoana careia sa nu-i placa tiramisu. Un desert atat de simplu si versatil, care te scoate din incurcatura atunci cand ti se anunta pe neasteptate musafiri. :D Si ce poti pregati mai rapid decat un tiramisu la pahar? Si daca ii mai adaugi si niste fructe proaspete de sezon, i-ai dat gata.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca naturala
  • 4 linguri zahar pudra
  • piscoturi
  • zmeura
  • 80 ml cafea espresso
  • fulgi de ciocolata (sau pudra de cacao) pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, cu zmeura:

Tiramisu reţetă originală

(Daca aveti timp si chef, puteti trece prin sita niste zmeura si puteti face un sirop dulce-acrisor cu care sa insiropati piscoturile, in locul cafelei. Eu am preferat cafeaua, pentru ca imi place combinatia de arome.)

Mascarpone se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Piscoturile se rup in bucati, se insiropeaza cu cafea. In pahare se pune un strat de piscoturi, apoi crema, cateva bucati de zmeura, din nou piscoturi insiropate si inca un strat de crema, apoi deasupra din nou zmeura si fulgi de ciocolata. Tiramisu se pune in frigider, ideal e sa stea vreo doua ore la rece, apoi se serveste. TIPS: (Daca nu aveti timp sa lasati tiramisu la frigider, pentru ca va bat musafirii la usa, pana pregatiti crema, puneti paharele in congelator, apoi montati tiramisu in paharele reci.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Criss 1

12.07.2016, 15:29

Rocsi 1

13.07.2016, 21:27

Ce as servi o cupa rece cu tiramisu!

VanessaAli 1

16.07.2016, 13:39

Foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu zmeura