Tiramisu reţetă reinterpretata

de alldayspice in Prajituri, 30 Sep 2013 | 2912 vizualizari

 

Fin, cu o aroma intensa de cafea...sunt speciale! - Tiramisu reţetă reinterpretata

 

INGREDIENTE

  • Pentru cupcakes:
  • 90 g unt
  • 50 g zahar obisnuit
  • 50 g zahar brun
  • 2 oua
  • 130 g faina
  • 50 g iaurt (5% grasime)
  • vanilie (optional)
  • 1 lingura ness granulat
  • 2 linguri apa calda
  • 5 biscuiti amaretti
  • Pentru sirop de cafea:
  • 80 ml apa
  • 80 g zahar obisnuit
  • 1 lingura ness granulat
  • Pentru frosting:
  • 300 g mascarpone
  • 4 biscuiti amaretti
  • 1 lingurita zahar pudra
  • sirop de cafea
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă reinterpretata:

Tiramisu reţetă reinterpretata

La prima vedere sunt multe ingrediente, pare a fi mult de munca, dar va asigur ca nu e asa. :) Pregatim o tava in care punem forme pentru briose din silicon/hartie. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. Pregatim si cantarim toate ingredientele pentru a le avea la indemana si sa nu "alergam" dupa ele prin bucatarie.

Intr-un bol punem untul, zaharul si le mixam pana obtinem o spuma. Adaugam ouale si faina, dar alternativ (1 ou/faina, 1 ou/ faina). Mixam. Punem nessul dizolvat in apa, vanilie, iaurt si biscuitii sfaramati. Mixam.

Punem tot acest mix obtinut in formele de briose, si dupa cum stim le umplem doar pe 3/4. Dam la cuptor pentru 15-20 minute iar la jumatatea timpului intoarcem tava. 

Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam la racit complet.

Cat se coc/racesc cupcake-urile, pregatim siropul si frostingul.

Intr-o oala punem apa, zaharul si nessul. dupa ce zaharul s-a dizolvat fierbem timp de 2-3 minute. Lasam la racit.

Branza mascarpone o punem intr-un bol, adaugam o lingurita zahar pudra, biscuitii sfaramati si sirop de cafea racit (2-3 linguri). Omogenizam bine.

Pentru decor primul pas este sa punem putin sirop pe cupcake-uri si apoi cu ajutorul unui pos, punem frostingul pe deasupra. In acest stadiu putem razui putina ciocolata ori decoram cu cacao.

Au un gust aromat, sunt moi, pufoase...delicioase! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri "Sărutul Sultanului"