Tiramisu reteta Dukan

de Criss in Torturi, 27 Feb 2014 | 19028 vizualizari

 

Nu este Tiramisu reţetă originală
Din nou o reteta Dukan, o prajitura destul de buna. Cam mult spus totusi tiramisu. Probabil cine n-a mancat niciodata un tiramisu adevarat cu mascarpone si frisca naturala ar putea crede ca e o prajitura buna. Cunoscatorii probabil vor fi dezamagiti si o sa-si dea seama ca de fapt e un fake :D, dar comestibil totusi si care incearca timid sa se apropie de tiramisu cel adevarat. Poze cu etapele nu am pentru ca am facut prajitura vineri seara si la lumina becului pozele imi ies urate rau.Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Laurei Adamache, insa blatul nu l-am facut dupa reteta ei pentru ca nu aveam lapte praf degresat.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Blat:
  • -4 oua
  • -2 linguri rase indulcitor stevia
  • -2 linguri iaurt Activia 0.1%
  • -4 linguri amidon
  • -4 linguri tarate de ovaz fin macinate
  • -1 plic praf de copt
  • -1 lingura cafea expresso
  • -esenta de vanilie
  • Sirop:
  • -150 ml cafea expresso
  • -1 lingurita indulcitor
  • -esenta de rom
  • Crema:
  • -3 oua
  • -400 ml lapte + 80 ml
  • -2 linguri amidon
  • -2 linguri indulcitor
  • -1 plic gelatina
  • -500 g crema fina de branza cu iaurt grecesc (Kaufland)
  • -esenta de vanilie
  • Decor:
  • -2 linguri branza de vaci slaba
  • -2 linguri crema fina de branza cu iaurt 0.2%
  • -1 lingurita indulcitor
  • -cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta Dukan:

Tiramisu reţetă originală

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Se adauga apoi galbenusurile amestecate cu iaurtul. Intr-un bol se amesteca amidonul cu taratele macinate (eu le-am dat prin rasnita de cafea si s-au facut ca o faina) si praful de copt. Se toarna prafurile peste oua, se amesteca usor cu o spatula. Se adauga cafeaua si esenta de vanilie. Amestecul se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se coace blatul 30-35 minute. Se scoate apoi si se lasa sa se raceasca dupa care se taie in trei foi.

Gelatina se hidrateaza in 80 ml lapte.

Intr-un vas se pun ouale, indulcitorul, amidonul si se adauga laptele caldut, amestecad sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe budinca la foc mic, dupa care se acopera cu o folie (pusa direct pe budinca, pentru a nu se forma pojghita) si se lasa sa se raceasca. Crema de branza se pune intr-un bol, se mixeaza, apoi se adauga budinca racita si se mixeaza bine. Se adauga gelatina topita.

In tava de chec se pune folie alimentara, se aseaza prima foaie, se insiropeaza si se pune jumatate din crema. Se aseaza a doua foaie, din nou se insiropeaza si se pune toata crema ramasa, apoi a treia foaie insiropata. Se pune tava in frigider . Eu am lasat-o pana a doua zi.  Intr-un bol se mixeaza branza cu indulcitorul.

Prajitura se rastoarna pe un platou sau o tava si se unge deasupra crema de branza. Cu o furculita se fac dungi sau valuri, apoi se pudreaza cu cacao. Eu am facut niste inimioare din ciocolata neagra, dar numai pentru decor, pentru ca ciocolata din cate stiu nu e permisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta Dukan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă Dukan