Tiramisu Dutch Way

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 14 Ian 2013 | 4177 vizualizari

 

Pepernoten sunt mici biscuiței rotunzi specifici Olandei ce conțin cuișoare, cardamom, piper, scorțișoară și ghimbir. Adăugați în rețeta tradițională de tiramisu oferă acestuia un parfum aparte și un gust rafinat.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml espresso
  • 25 ml rom
  • 50 grame boabe de cafea proaspăt măcinate
  • 100 grame mascarpone
  • 100 grame ricotta
  • 50 grame zahăr
  • 25 ml esenţă de vanilie
  • 120 ml iaurt grecesc
  • 200 grame pepernoten sfărâmate
  • 2 linguri sirop de cireşe
  • 1 cutie pişcoturi
  • cacao pudră pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu Dutch Way:

Se amestecă espresso cu siropul de cireșe şi romul şi se lasă la răcit.

Se amestecă mascarpone cu ricotta, esenţa de vanilie, iaurtul şi zahărul. 

Se amestecă pepernoten cu boabele de cafea măcinate.

Se înmoaie piscoturile în espresso pentru câteva secunde şi se aşează într-o tavă acoperind tot fundul acesteia. Deasupra se așează amestecul de mascarpone, ricotta și iaurt, iar peste, mixul de pepernoten și boabe de cafea.

Se continuă așezarea alternativă de pișcoturi și cremă până la epuizarea acestora, ultimul strat fiind cel de cremă. 

Se pudrează cu cacao pudră și se refrigerează până la momentul servirii. 

 

COMENTARII (22)

 merisor

merisor 1

14.01.2013, 18:21

Moaaa, ce bun e si asta!

Sim0na

Sim0na 1

14.01.2013, 22:24

super arata!

mamaieelena

mamaieelena 1

16.01.2013, 10:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!