Tiramisu "Dya"

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 2 Mar 2011 | 7354 vizualizari

 

Va prezint o reteta personala de tiramisu, insa la fel de gustoasa si pufoasa ca reteta clasica.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 500 ml frisca lichida
  • 250 ml smantana grasa
  • 300 g zahar
  • 250 g branza dulce, proaspata
  • 5 oua
  • 50 ml esenta de rom sau cognac
  • Penrtu blat avem nevoie de:
  • 500 g biscuiti proaspeti, vanilati
  • 200 ml cafea espresso
  • 50 ml esenta de rom sau cognac
  • 250 g cacao pentru ornare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu "Dya":

Incepem prin separarea albusurilor de galbenusuri; albusurile le batem spuma tare, in timp ce galbenusurile le mixam impreuna cu 100 g de zahar pana devin cremoase.

Mixam cei 500 ml de frisca, iar cand frisca este suficient de tare, adaugam branza dulce, galbenusurile crema, albusurile spuma, iar in final, smantana mixata cu restul de zahar si esenta de rom sau cognacul. Crema obtinuta va avea o consistenta pufoasa. O pastram la rece pentru cel putin jumatate de ora.

Pentru pregatirea prajituricii procedam astfel:

Intr-o tava de aragaz (sau un platou cu marginile usor ridicate) asezam un strat de biscuiti insiropati intr-un amestec de cafea espresso cu rom/cognac peste care punem un strat subtire de crema pudrat cu cacao. Asezam din nou un strat de biscuiti insiropati cu un strat generos de crema (pudrata cu cacao). Al treilea strat repeta prima operatiune: asezam un strat de biscuiti insiropati cu un strat subtire de crema, peste care punem, din nou, biscuitii insiropati si un strat generos de crema. La final pudram cu cacao din plin, sau, dupa gust!

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu "Dya"-0
Tiramisu "Dya"-1
Tiramisu "Dya"-2
Tiramisu "Dya"-3
Tiramisu "Dya"-4
Tiramisu "Dya"-5
Tiramisu "Dya"-6
Tiramisu "Dya"-7
Tiramisu "Dya"-8
Tiramisu "Dya"-9

COMENTARII (28)

adry88

adry88 1

11.06.2011, 17:53

foarte bun

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

11.06.2011, 22:29

iri_iri

iri_iri 1

17.12.2013, 23:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!