Tiramisu reţetă reinterpretata

de Merisor in Torturi, 28 Ian 2013 | 9901 vizualizari

 

Tiramisu reţetă reinterpretata
Avand achizitionate niste piscoturi si frisca m-am gandit sa fac ceva rapid si mai putin costisitor. Nu ca nu mi-ar placea si cu niste crema de branza, dar mi-a lipsit din frigider.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 500 ml lapte
  • Sare
  • Esenta de vanilie
  • 500 ml cafea fiarta
  • 50 ml coniac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă reinterpretata:

Tiramisu reţetă reinterpretata

Fierbem cafeaua la filtru, o indulcim putin, eu am pus totusi 2 lingurite de zahar, apoi o lasam la racit, iar dupa racire punem si coniacul.

Amestecam budinca cu faina, zaharul si laptele si o punem la fiert pana se ingroase apoi o lasam la racit.

Batem frisca lichida cu mixerul pana se intareste si adaugam in ea esenta de vanilie, pe urma o vom amesteca cu budinca de vanilie racita si omogenizam bine cu mixerul.

Trecem piscoturile prin cafeaua racita si incepem sa asamblam, un rand de piscoturi, un rand de crema, iar deasupra ornam cu cacao.

Eu am folosit si piscoturi cu cacao si din cele obisnuite, asa pentru efect.

Este foarte bun si se poate aroma dupa gusturile fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

Merisor 1

30.01.2013, 21:07

Multumesc, dragele mele!

loredanaaa 1

04.02.2013, 20:34

ceva rapid si bun imi place,abia astept sa-l incerc dar saptamana asta mi-am propus un blat de blat de pandispan

alexandra27 1

05.02.2013, 15:50

bun....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu reteta