Tiramisu fara oua

de Poliana in Mancaruri de post, 13 Mai 2013 | 6413 vizualizari

 

Imi place mult tiramisu, in varianta oirginala sau nu. Pentru ca uneori ma sperie folosirea oualor crude (dada) am ales sa renunt la ele de data asta :)

 

INGREDIENTE

  • 18 piscoturi

Sirop

  • 150 ml cafea tare si rece
  • 2 lingurite miere

Crema

  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr iaurt grecesc 5%
  • 4 linguri zahar pudra vanilat
  • 250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 100 gr ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu fara oua:

Marcarpone il mixam la viteza medie pana cand devine cremos. Adaugam zaharul pudra si mixam bine. La final adaugam iaurtul si extractul de vanilie. Mixam usor, la viteza mica.
Smantana pentru frisca o mixam bine de tot impreuna cu zaharul pana cand obtinem o frisca bat. Incorporam cu grija frisca in crema mascarpone si dam putin la rece.
Ciocolata o dam pe razatoare. Cafeaua tare o amestecam cu mierea. Pregatim o tava de chec - mare a fost a mea - o tapetam cu folie alimentara, lasand sa atarne si pe laterale.
Scoatem crema de la rece si punem jumatate din crema pe fundul tavii, nivelam bine. Deasupra cremei punem 2-3 linguri de ciocolata rasa, apoi un rand de piscoturi insiropate in cafea pe ambele parti. 
Peste piscoturi punem restul de crema, apoi presaram din nou ciocolata rasa si la final uin nou rand de piscoturi insiropate. Dam prajitura la rece, preferabil peste noapte.
A doua zi rasturnam tiramisu pe un platou si deasupra presaram ciocolata neagra ramasa. Servim in portii mari (fara regrete) pentru ca e o prajitura delicata si usoara.
Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu fara oua-0
Tiramisu fara oua-1

COMENTARII (27)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

15.05.2013, 08:04

Buna dimineata!
Am sosit, cu autocaru'
super !

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.12.2013, 08:22

delicios

Adriana G

Adriana G 1

08.08.2014, 21:07

Nueste de post ....dar este supeeer, mai ales pt copii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24