Tiramisu fara oua

de Criss in Prajituri, 1 Sep 2015 | 9604 vizualizari

 

Va propun un desert rapid si gustos, foarte aproape de original, insa fara oua, deoarece e mult prea cald pentru a folosi oua crude in crema si mult prea cald pentru a sta langa aragaz si a fierbe crema de galbenusuri pe baie de aburi. Asa ca am renuntat pur si simplu la oua si din comoditate, pentru ca desertul astfel preparat nu mi-a luat mai mult de 20 minute.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -250 g piscoturi
  • -250 g mascarpone
  • -250 ml frisca lichida
  • -5 linguri zahar pudra
  • -200 ml cafea espresso
  • -esenta de rom
  • -cacao pentru pudrat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu fara oua:

Modul de preparare este unul extrem de simplu si oricine poate face rapid acasa un tiramisu foarte bun. Crema mascarpone se bate cu zaharul pudra, apoi se amesteca cu frisca batuta. 

Cafeaua se amesteca cu esenta de rom si daca vreti puteti adauga si zahar. Eu n-am pus pentru ca oricum si crema si piscoturile sunt suficient de dulci. Piscoturile se trec prin cafea apoi se aseaza intr-o tava. peste stratul de piscoturi insiropate se pune jumatate din crema cu mascarpone, apoi un al doilea strat de piscoturi insiropate si din nou crema cu mascarpone. Se pudreaza cu cacao si se pune in frigider minim 2 ore. Cam asta e tot. Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu fara oua-0
Tiramisu fara oua-1
Tiramisu fara oua-2
Tiramisu fara oua-3
Tiramisu fara oua-4
Tiramisu fara oua-5

COMENTARII (12)

Criss

Criss 1

01.09.2015, 11:56

MotanLaOale

MotanLaOale 1

01.09.2015, 21:28

Rocsi

Rocsi 1

02.09.2015, 19:39

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24