Tiramisu fara oua

de mirela0911 in Prajituri, 11 Oct 2016 | 2329 vizualizari

 

Este cel mai bun tiramisu pe care l-am facut pana acum! :X 


As fi fost in stare sa-l mananc pe tot, doar eu! :D

 

INGREDIENTE

  • 300 g piscoturi
  • 400 ml cafea espreso
  • 3-4 lg zahar
  • 2-3 lg lichior amaretto
  • 500 g mascarpone
  • 80-100 g zahar pudra vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lg pline cu cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu fara oua:

Se prepara cafeaua. Se indulceste cu zahar (poate diferi cantitatea de zahar in functie de gusturi) si se lasa sa se raceasca. La final se adauga lichiorul amaretto.

Intr-un bol se amesteca mascarpone cu zaharul pudra vanilat. Frisca se mixeaza bine, apoi se incorporeaza in crema mascarpone.

Se ia cate un piscot si se scufunda in cafea timp de 1-2 secunde si se aseaza pe fundul unui vas de yena. Dupa ce s-a asezat primul strat de piscoturi, se unge cu un strat de crema mascarpone. Se presara cacao, apoi se aseaza din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, iar deasupra un strat de crema. Se presara deasupra cu cacao si se da la rece pentru minim 2 ore inainte de servire.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Vasul de yena are dimensiunea de 15x25 cm.

2

Din cantitatile date am umplut si un vas rotund cu diametrul de 20 cm.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu fara oua 459257
retete culinare - Tiramisu fara oua 459258
retete culinare - Tiramisu fara oua 459259
retete culinare - Tiramisu fara oua 459260
retete culinare - Tiramisu fara oua 459261
retete culinare - Tiramisu fara oua 459262
retete culinare - Tiramisu fara oua 459263
retete culinare - Tiramisu fara oua 459264
retete culinare - Tiramisu fara oua 459265
retete culinare - Tiramisu fara oua 459266
retete culinare - Tiramisu fara oua 459279

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

13.10.2016, 08:52

cel mai bun!

ancutsa 1

13.10.2016, 20:57

Tare frumos si gustos!

Panacris 1

20.10.2016, 09:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S