Tiramisu in cupe

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 30 Dec 2010 | 2959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de branza si fructe  
  • 400 grame branza crema  
  • 3 oua  
  • 3 linguri sirop de arţar  
  • 2 lamai mici  
  • 8 linguri suc proaspat de portocala( o portocala de marime medie; se foloseste si coaja)  
  • 2 linguri frunze de menta verde  
  • 1 cana seminte de rodie  
  • 400 grame capsuni proaspete
  • Pentru sirop  
  • 150 grame capsuni proaspete  
  • 5 linguri sirop de arţar
  •  Mai avem nevoie de  
  • 8 piscoturi de sampanie  
  • pentru decor:
  • cateva capsuni,boabe de rodie, frunze de menta verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu in cupe:

Crema de branza

Se bat albusurile tari cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca bine cu branza crema, apoi se adauga siropul de arţar. Se adauga la branza albusurile si se amesteca usor de jos in sus. Se da la frigider pana se pregatesc fructele si siropul.

Fructele

Capsunile se spala si se feliaza; se scot semintele de rodie si se spala. Menta se taie marunt . Se rade coaja de la cele 2 lamai si de la portocala si se storc. Se amesteca frunza de menta, coaja si sucul  de lamaie si portocala cu fructele.

Siropul

Se mixeaza in blender capsunile ; se adauga siropul de arţar si se amesteca bine.

In cupe se aseaza mai intai piscoturi inmuiate in zeama de la fructe( se pun fructele intr-o strecuratoare sa se scurga plusul de lichid care rezulta). Se pun straturi alternative de crema de branza, fructe,sirop; ultimul strat este de crema de branza. Se decoreaza cu felii de capsuni , seminte de rodie , frunze de menta verde si sirop. Se pun la frigider 2 ore .

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru prietenele din diaspora , siropul de artar se gaseste in supermarketuri sub numele de "Maple syrup"; mai este cunoscut si sub numele de "Pancake syrup".

2

Intrucat crema se pregateste cu oua crude trebuie sa fie consumata in decurs de 24 de ore de la preparare.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu in cupe 73837
retete culinare - Tiramisu in cupe 73838
retete culinare - Tiramisu in cupe 73839
retete culinare - Tiramisu in cupe 73840
retete culinare - Tiramisu in cupe 73841
retete culinare - Tiramisu in cupe 73842
retete culinare - Tiramisu in cupe 73843
retete culinare - Tiramisu in cupe 73844
retete culinare - Tiramisu in cupe 73845
retete culinare - Tiramisu in cupe 73846
retete culinare - Tiramisu in cupe 73847
retete culinare - Tiramisu in cupe 73848

COMENTARII (38)

Mihaela11_jo 1

02.01.2011, 19:47

Multumesc raluxas si La Multi Ani 2011!

MotanLaOale 1

03.01.2011, 11:51

Mihaela11_jo 1

05.01.2011, 20:31

Multumesc Mr.Motan

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D