Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco

de mena29 in Dulciuri, 25 Ian 2014 | 115709 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Pentru ca nu am avut oua de casa,am preferat sa procedez in felul urmator:

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g piscoturi
  • 500 g mascarpone
  • 300 g frisca lichida (eu am avut Pilos din Lidl)
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • Lichior amaretto
  • 250 ml cafea preparata si indulcita
  • Biscuiti italieni-Amaretti pentru ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco:

  Tiramisu reţetă originală

Mixam bine cele 4 galbenusuri cu zaharul dupa care continuam pe baie de abur,vreo 15 minute Lasam sa se raceasca si adaugam branza mascarpone. Separat mixam frisca lichida dupa care o incorporam in crema.Frisca am pus-o in locul albusurilor. Adaugam 2-3 linguri de lichior. Punem lichior Amaretto si in cafeaua rece,atat cat ne place dupa care incepem sa montam prajitura in cupe. Punem cate o lingura de crema in fiecare cupa,peste vom pune jumatati de piscoturi pe care le-am scufundat pret de 2 secunde in cafea,punem din nou crema,piscoturi si deasupra din nou crema. Mie mi-au iesit vreo 12 cupe. Deasupra nu am pus ca de obicei cacao ci am zdrobit cate trei biscuiti Amaretti. Sa aveti pofta!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu cu zmeura