Tiramisu in stil romanesc

de angelika in Prajituri, 17 Ian 2013 | 6538 vizualizari

 

Tiramisu este un desert cu specific italian. Este fin, delicat si usor de facut. Cu acest desert sigur ne vom impresiona placut musafirii si nu vom da gres niciodata.

 

INGREDIENTE

  • 350 piscoturi (ladyfinger)
  • 500 g mascarpone
  • 8 galbenusuri
  • 200 zahar pudra
  • 2 linguri de esenta portocale
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 50 g cafea
  • 2 plicuri de gelatina
  • 2 linguri cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu in stil romanesc:

Pentru inceput ne aranjam toate produsele pe masa si preparam crema astfel: intr-un bol amestemam bine cu mixerul galbenusurile, zaharul pudra, mascarpone, esenta de portocale, rom si vanilie. Punem crema la frigider si intre timp preparam gelatina dupa reteta de pe plic. Avem grija sa respectam dozajul, adica 1 plic la 0,5 l de lichid. Noi vom obtine cam 1 l de crema si vom folosi 2 pliculete de gelatina.

Cand s-a racit gelatina o amestecam cu crema incetisor de jos in sus cu o lingura. Punem din nou la frigider.

Intr-un ibric facem o cafea mai tarisoara in care putem picura esenta de rom. Cand s-a racit introducem in cafea pe ambele parti piscoturile. Le asezam in tava bine aleasa si turnam crema . Ar trebui sa obtinem 2 straturi de piscoturi si 2 de crema. Lasam tava la frigider pentru a se intari prajitura. De preferat este sa servim desertul a doua zi. Taiem portiile in formele alese si presaram cacaua cu o strecuratoare de ceai.

POFTA INTERESANTA !!!

 

TIPS-URI

1

tiramisul italienesc se face cu amaretto, un lichior italienesc pe care il putem inlocui cu succes cu esenta de portocale.

2

nu amestecam niciodata gelatina cu mixerul

3

piscoturile trebuie sa fie doar umezite, nu imbibate in cafea

COMENTARII (19)

marcelika

marcelika 1

22.02.2013, 23:43

la multi ani cu sanatate !

- TABITA -

- TABITA - 1

23.02.2013, 05:38

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:29

bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!