Tiramisu reţetă adaptata

de angelika in Prajituri, 17 Ian 2013 | 9473 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originala este un desert cu specific italian. Este fin, delicat si usor de facut. Cu acest desert sigur ne vom impresiona placut musafirii si nu vom da gres niciodata.

 

INGREDIENTE

  • 350 piscoturi (ladyfinger)
  • 500 g mascarpone
  • 8 galbenusuri
  • 200 zahar pudra
  • 2 linguri de esenta portocale
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 50 g cafea
  • 2 plicuri de gelatina
  • 2 linguri cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Pentru inceput ne aranjam toate produsele pe masa si preparam crema astfel: intr-un bol amestemam bine cu mixerul galbenusurile, zaharul pudra, mascarpone, esenta de portocale, rom si vanilie. Punem crema la frigider si intre timp preparam gelatina dupa reteta de pe plic. Avem grija sa respectam dozajul, adica 1 plic la 0,5 l de lichid. Noi vom obtine cam 1 l de crema si vom folosi 2 pliculete de gelatina.

Cand s-a racit gelatina o amestecam cu crema incetisor de jos in sus cu o lingura. Punem din nou la frigider.

Intr-un ibric facem o cafea mai tarisoara in care putem picura esenta de rom. Cand s-a racit introducem in cafea pe ambele parti piscoturile. Le asezam in tava bine aleasa si turnam crema . Ar trebui sa obtinem 2 straturi de piscoturi si 2 de crema. Lasam tava la frigider pentru a se intari prajitura. De preferat este sa servim desertul a doua zi. Taiem portiile in formele alese si presaram cacaua cu o strecuratoare de ceai.

POFTA INTERESANTA !!!

TIPS-URI

1

tiramisul italienesc se face cu amaretto, un lichior italienesc pe care il putem inlocui cu succes cu esenta de portocale.

2

nu amestecam niciodata gelatina cu mixerul

3

piscoturile trebuie sa fie doar umezite, nu imbibate in cafea

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu nuci caramelizate