Tiramisu reţetă adaptata

de Panacris in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 3313 vizualizari

 

Un dulce nou adoptat in familie, dar foarte apreciat;) Nu am avut suficiente piscoturi in casa si am completat cu biscuti umpluti cu ciocolata;)

 

INGREDIENTE

  • mascarpone 500 g,
  • zahar pudra 4 linguri,
  • ciocolata cu alune de padure 100 g,
  • piscoturi 16 bucati,
  • biscuiti umpluti cu crema de ciocolata,
  • cafea concentrata ( boabe si instant) 100 ml,
  • esenta de migdale 1 fiola,
  • cacao pudra ptr servire.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă adaptata:

Tiramisu reţetă adaptata

Se prepara cafeaua la ibric, se strecoara intr/un vas larg, se adauga 1 lingura de cafea instant si esenta de migdale, apoi se lasa la racit. Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si ciocolata rasa. Piscoturile se trec rapid prin amestecul de cafea, racit, se aseaza pe fundul vasului, (am folosit in sfarsit forma de chec, extensibila, achizitionata din camara  Bucatarasilor;), Se toarna crema de mascarpone obtinuta, apoi se incheie cu un nou strat de piscoturi si biscuiti;). Prajitura se pune la rece cca. 1 ora, se presara cacao, doar la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

19.09.2012, 21:52

Splendid!!!!

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:23

Parca as manca , chiar si coltul

Panacris 1

22.09.2012, 12:30

Mihaela, acu fac din nou o portie, ca nu le/a juns nici pe o masea Asa ca iti trimit o portie uriasa, nu doar colutl, virtual

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Tiramisu