Tiramisu Panacris

de Panacris in Dulciuri, 15 Sep 2012 | 1023 vizualizari

 

Un dulce nou adoptat in familie, dar foarte apreciat;) Nu am avut suficiente piscoturi in casa si am completat cu biscuti unmpluti cu ciocolata;)

 

INGREDIENTE

  • mascarpone 500 g,
  • zahar pudra 4 linguri,
  • ciocolata cu alune de padure 100 g,
  • piscoturi 16 bucati,
  • biscuiti umpluti cu crema de ciocolata,
  • cafea concentrata ( boabe si instant) 100 ml,
  • esenta de migdale 1 fiola,
  • cacao pudra ptr servire.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu Panacris:

Se prepara cafeaua la ibric, se strecoara intr/un vas larg, se adauga 1 lingura de cafea instant si esenta de migdale, apoi se lasa la racit. Branza mascarpone se amesteca cu zaharul pudra si ciocolata rasa. Piscoturile se trec rapid prin amestecul de cafea, racit, se aseaza pe fundul vasului, (am folosit in sfarsit forma de chec, extensibila, achizitionata din camara  Bucatarasilor;), Se toarna crema de mascarpone obtinuta, apoi se incheie cu un nou strat de piscoturi si biscuiti;). Prajitura se pune la rece cca. 1 ora, se presara cacao, doar la servire.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu Panacris 177726
retete culinare - Tiramisu Panacris 177727
retete culinare - Tiramisu Panacris 177728
retete culinare - Tiramisu Panacris 177729
retete culinare - Tiramisu Panacris 177730
retete culinare - Tiramisu Panacris 177731
retete culinare - Tiramisu Panacris 177896
retete culinare - Tiramisu Panacris 177897
retete culinare - Tiramisu Panacris 177898
retete culinare - Tiramisu Panacris 177899

COMENTARII (29)

Rux 1

19.09.2012, 21:52

Splendid!!!!

mihaelar63 1

22.09.2012, 11:23

Parca as manca , chiar si coltul

Panacris 1

22.09.2012, 12:30

Mihaela, acu fac din nou o portie, ca nu le/a juns nici pe o masea Asa ca iti trimit o portie uriasa, nu doar colutl, virtual

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L