Tiramisu rapid cu frisca si nectarine

de deyutzky in Prajituri, 3 Sep 2013 | 1364 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 20 de piscoturi
  • 300 ml de cafea pregatita
  • 500 gr mascarpone
  • aprox. 4 linguri de smantana cu grad de grasime mai mare
  • 250 ml frisca lichida
  • aprox.4 linguri de zahar tos/vanilat/pudra (sau dupa gust, depinde de cat de dulce vreti sa fie)
  • 2 nectarine
  • cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu rapid cu frisca si nectarine:

Rupem piscoturile bucati si le punem intr-o tava rotunda/patrata.

Distribuim cafeaua (care trebuie sa fie racita) pe toata suprafata piscoturilor, astfel incat sa fie insiropate bine toate piscoturile.

Punem intr-un bol frisca lichida si o mixam bine timp de cateva minute pana ce aceasta se intareste.

Intr-un alt vas punem cele 500 de gr de mascarpone si adaugam cele 4 linguri de smantana treptat (puteti pune si mai putina smantana, depinde cum doriti sa fie consistenta cremei).

Adaugam jumatate din cantitatea de frisca peste crema, apoi punem zaharul dupa gust si amestecam bine pana se incorporeaza tot.

Turnam crema obtinuta peste piscoturile din tava. 

Peste crema de mascarpone turnam si restul de frisca si intindem bine pe toata suprafata.

Pudram cu cacao iar la sfarsit adaugam felii de nectarine.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu rapid cu frisca si nectarine 256980
retete culinare - Tiramisu rapid cu frisca si nectarine 256981
retete culinare - Tiramisu rapid cu frisca si nectarine 256982

COMENTARII (16)

ianculubita 1

04.09.2013, 11:48

mihaelam90 1

10.09.2013, 18:13

Yammyyyy bun bun

deyutzky 1

10.09.2013, 18:46

multumesc miha

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S