Tiramisu - reteta originala

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 28 Ian 2015 | 2996 vizualizari

 

Demult am dorit sa fac tiramisu,dar am vrut sa fac reteta originala,asa ca ,inainte,am cautat si m-am documentat asupra retetei.Ideia e ca reteta originala e fara frisca, doar cu oua si mascarpone.Piscoturile,de preferat ar fi sa fie facute in casa,dar cum timpul este foarte limitat,am recurs si eu la cele cumparate.Am ales piscoturi care sa nu fie asa poroase,iar zaharul de deasupra lor sa fie cat mai putin.In unele retete italiene,piscoturile se pot inlocui cu felii de panettone.In reteta originala,crema este aromata cu vin de Marsala.Este un vin italian licoros si aromat.Daca nu gasiti, se poate inlocui cu Lacrima lui Ovidiu.Eu nu am folosit vinul,pentru ca nu am vrut sa alcoolizez crema.
Reteta in sine e foarte usor de preparat,se face repede,iar gustul si aroma preparatului final nu se compara cu nici o reteta de tiramisu pe care am gustat-o pana acum.

 

INGREDIENTE

  • 500gr piscoturi,
  • 500gr mascarpone,
  • 4 oua,
  • 8 ling zahar,
  • 300ml cafea,
  • 2 ling zahar vanilat,
  • 2-3 ling cacao,
  • un praf sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu - reteta originala:

In primul rand se prepara cafeaua,pentru a avea timp sa se raceasca.Se face o cafea tare,fara zahar si se lasa sa se raceasca complet.

Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se mixeaza cu 4 ling zahar si zahar vanilat pana se topeste tot zaharul si rezulta o crema spumoasa,deschisa la culoare.Se adauga mascarpone si se mixeaza in continuare pana se omogenizeaza si rezulta o crema densa si spumoasa.

Albusurile se bat spuma ,cu praful de sare.Trebuie sa fie o spuma tare,ca pentru bezea.Treptat se adauga restul de zahar si se bate in continuare pana se topeste tot zaharul.Cu o lingura,se incorporeaza in  spuma de albusuri crema de mascarpone.Se pune cate o lingura de crema si se amesteca incet,de jos in sus,pana se incorporeaza toata crema.Compozitia se da la frigider.

Piscoturile se inmoaie in cafea si se aranjeaza pe un platou.Nu trebuie sa fie imbibate tare in cafea deoarece se inmoaie prea tare.Peste piscoturi se pune jumatate din crema,se mai pune un rand de piscoturi si iar crema.Deasupra se pudreaza din belsug cu cacao.Se da totul la frigider pentru cateva ore.De preferat sa se pregateasca de seara pentru a doua zi.

 

COMENTARII (5)

MOKUSKA

MOKUSKA 1

29.01.2015, 14:59

Rocsi

Rocsi 1

29.01.2015, 20:24

Foarte faina, dar eu nu sunt cu ouale crude in astfel de deserturi si de asta, nu pun albusurile si galbenusurile le mixez pe baie de aburi cu zahar..

Retete cu Margareta Cismasiu

Retete cu Margareta Cismasiu 1

30.01.2015, 19:06

Daca ouale sunt proaspete,si le speli bine, cu apa calduta si detergent de vase ,inainte de a le folosi,nu e nici o problema.In plus,ouale de gaina nu au salmonella in interor,doar pe coaja,deci,cu cateva reguli de igiena nu te expui nici unui risc.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!