Tiramisu reţetă cu frisca

de DIANA B in Prajituri, 6 Ian 2011 | 38902 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 4 linguri fructoza - puneti zahar daca folositi
  • 64 buc piscoturi savoiardi
  • 500 ml frisca 
  • 250 g mascarpone
  • 10 "batoane" ness
  • 200 ml rom brown
  • cacao neagra pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu frisca:

Tiramisu reţetă cu frisca

Se pregateste nessul in care se adauga romul si se da la racit.

Intr-un vas se bat albusurile spuma cu cele 4 linguri de fructoza (CLIO) pana se obtine o bezea, in alt vas se face o crema din cele 6 galbenusuri cu branza Mascarpone, dupa care se amesteca usor cu bezeaua. Frisca foarte rece se mixeaza bine, fara adaosuri de intaritor de frisca, doar adaugand zahar/fructoza dupa gust si se incorporeaza in crema de mascarpone.

Se insiropeaza piscoturile cu ness pentru o fractiune de secunda pe ambele parti si se asaza intr-un vas yena (eu am montat totul in tava de la cuptor, deoarece am avut o cantitate generoasa de crema), se toarna jumatate din crema, se pudreaza din abundenta cu cacao, se asaza al doilea strat de piscoturi insiropate si se termina cu cealalta jumatate de crema, de asemenea pudrandu-se cu cacao.

Se da la frigider pentru cel putin 5 ore (eu l-am lasat pana a doua zi si a iesit excelent), dupa care se poate consuma.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy