Tiropita

de Julie in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2010 | 3262 vizualizari

 

In bucataria greceasca exista o mare varietate de placinte cu branza, cu denumirea de tiropita. Eu am ales tiropita umpluta cu branza feta si sos bechamel. Sunt mici placintele delicioase din aluat de patiserie, foarte usor de pregatit, putand fi consumate ca gustare sau ca o masa usoara alaturi de o salata.

 

INGREDIENTE

  • 200 g branza feta,
  • 1 lingura unt,
  • 1 lingura faina,
  • 200 ml lapte
  • 2 oua, 
  • sare, piper,
  • foi de placinta,
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropita:

Se prepara sosul bechamel din unt,faina si lapte, se sareaza si pipereaza dupa gust. Dupa ce sosul se raceste putin se adauga ouale si branza feta taiata cuburi mici.  Se taie foile de placinta in dreptunghiuri  si se umplu cu amestecul de branza si sos. Se ung marginile cu unt topit si se ruleaza in forma de cilindru cu capetele in interior. Se ung deasupra cu ou si se preasara cu susan. Se pun in tava unsa cu ulei si se coc in cuptorul bine incins , timp de 15-20 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiropita 67444
retete culinare - Tiropita 67445
retete culinare - Tiropita 67446
retete culinare - Tiropita 67447
retete culinare - Tiropita 67448
retete culinare - Tiropita 67450

COMENTARII (16)

Julie 1

06.12.2010, 20:26

Multumesc mult tuturor!

silvi0ara 1

06.12.2010, 20:46

Vai,cum am ratat eu asa bunatate.

elena1988 1

04.03.2011, 15:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18