Tiropita (placinta cu branza)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 16 Mar 2013 | 3635 vizualizari

 

In Grecia, sunt multe tipuri de placinte cu branza, bineinteles, in toate se gaseste branza feta, dar la unele se mai adauga si alte branzeturi, cum ar fi kaseri, kefalotori....cum eu aici, nu am exact aceleasi branzeturi, am improvizat putin, si mi-a iesit o placinta nemaipomenita!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr branza feta
  • 100 gr branza gen emental
  • 50 gr branza iute, cum ar fi cea de burduf
  • 2 oua
  • 1 lingurita menta uscata
  • piper
  • 50 ml lapte
  • un galbenus si putin lapte ptr ungere
  • 2 foi de placinta mai groasa( nu stiu cum se gaseste la voi)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropita (placinta cu branza):

Intr-un vas bateti ouale, apoi adaugati branza data prin razatoare sau pisata bine cu furculita,pierul, puneti si menta si amestecati bine. Intr-o tava, asezati hartie ptr copt, puneti prima foaie si turnati compozitia si o intindeti ca sa fie uniforma. Asezati deasupra cealalta foaie de placinta si rulati marginile sau le lipiti ca sa nu se varse compozitia.

O crestati intai ca pe o cruce, apoi intre liniile care ati marcat, si va ies 8 portii. Crestand placinta inainte de a o pune in cuptor, ajuta la gatirea ei si in interior. Inainte de a o pine la cuptor, o ungeti cu un galbenus amestecat cu putin lapte si o puneti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 30 min( depinde de cuptorul fiecaruia!) de fapt, pana vedeti ca se rumeneste frumos. O lasati sa se raceasca inainte de a o taia.

 

TIPS-URI

1

In loc de branza de burduf, puteti pune roquefort, da la fel un gust iute la placinta.

2

Nu puneti sare, decat daca va place foarte sarat, branzeturile deja sunt sarate!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiropita (placinta cu branza) 211504
retete culinare - Tiropita (placinta cu branza) 211505
retete culinare - Tiropita (placinta cu branza) 211506
retete culinare - Tiropita (placinta cu branza) 211507
retete culinare - Tiropita (placinta cu branza) 211508

COMENTARII (25)

Doralinda 1

16.03.2013, 23:01

Multam rocsi!

Sim0na 1

16.03.2013, 23:05

Vai, cum arata...

Doralinda 1

16.03.2013, 23:34

Simona, multumesc frumos ptr apreciere!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D