Știucă umplută

de merylow in Peste, 16 Noi 2014 | 1387 vizualizari

 

Pentru că este perioada în care cumătra știucă iese mai ușor merită încercată o rețetă mai sofisticată din punct de vedere al metodei de preparare.

 

INGREDIENTE

  • o stiuca de 1,5 kg
  • 1 ceapa
  • 1 cartof potrivit sau o felie de paine inmuiata
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de verdeata
  • putin tarhon
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • 1 pahar cu vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Știucă umplută:

Se spală foarte bine știuca. Se curață de solzi apoi se taie pe burtă de la cap până la coadă, se scot intestinele și se curață bine în interior.

Apoi se invelește într-un prosop și cu un ciocan de bucătărie se bate usor întorcându-se pe toate parțile. Aceată operațiune este necesară pentru a se desprinde mai ușor carnea de pe piele. 

Cu un cuțit se curăță foarte bine carnea de pe piele, fara a se îndeparta capul, se scoate coloana și apoi oasele care mai rămân.

Punem carnea într-un robot și o marunțim bine. Se adaugă și celelalte ingrediente, ceapa, morcovul, verdeața, usturoiul tocate marunt, cartoful se fierbe și se adauga pasat. Se pun și condimentele și se amesteca bine.

Se pregătește un ac cu ață de bucatarie și se incepe operațiunea de umplere.

Se umple știuca puțin cate putin, se coase , iar se mai umple, se așează bine umplutura și se coase strans.

Se pune știuca într-o tava unsa cu ulei, se pune ienibaharul și un pahar cu vin. Se înteapă cu o scobitoare în cateva locuri pentru a nu se crăpa. Se dă la cuptorul încins la 170 grade circa 60 min.

De regula se serveste rece (e mai bună).

 

TIPS-URI

1

aripioarele nu se taie pentru a fi aspectuoasă

2

umplerea și cusutul să se înceapă de la coadă

RETETA IN IMAGINI

Știucă umplută-0
Știucă umplută-1
Știucă umplută-2
Știucă umplută-3

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

22.11.2014, 12:52

Bine ai venit
Felicitari pentru reteta si munca minutioasa ce ai depus

merylow 1

03.12.2014, 22:01

Va multumesc!

merylow 1

03.12.2014, 22:20

Trebuie sa recunosc ca referitor la partea cu pregatirea stiucii am avut un ajutor de nadejde..pescarul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04