Tkemali - sos georgian pentru carne

de Ksenya in Clasice, 7 Sep 2016 | 7336 vizualizari

 

 Tkemali - ტყემალი,  este o reteta de sos  georgian. Este foarte popular in tarile CSI si in restul lumii. Ideal  la preparatele din carne, peste si cartofi  si ca adaos in multe alte retete.
Ingredientul principal "busuiocul cerbului" mi-a dat batai de cap pana l-am gasit. L-am descoperit in Sfantul Gheorghe la un festival de film, Delta Dunarii. Se mai numeste si "menta baltii". Multi folosesc in locul lui menta, insa menta ii da oarecum o duritate. Daca va plac provocarile si doriti ceva nou, va provoc s-o incercati!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg corcoduse
  • 6 catei usturoi zdrobiti
  • un manunchi "busuiocul cerbului" tocat marunt
  • sare dupa gust
  • 2 linguri de zahar
  • un pahar apa(250 ml)
  • o linurita rasa piper
  • un ardei iute curatat de nervuri si seminte, tocat marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tkemali - sos georgian pentru carne:

Alegem corcosusele, inlaturam coditile si frunzele, spalam in 2-3 ape si le punem intr-o oala, adaugam apa si lasam la fiert. Cand corcosusele sunt bine fierte, trecem totul prin sita (pasta obtinuta  trebuie sa aiba consistenta smantanii) si o turnam intr-o oala, adaugam toate ingredientele de mai sus si lasam la fiert la foc mic 10 minute. Turman compozitia in borcane bine sterilizate, inchidem cu capac si le dam sub patura pana la racirea lor completa.

Sosul e gata!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti sa preparati reteta din corcoduse galbene, portocalii sau de care aveti.

2

Corcodusele trebuie sa fie mai tari, nu coapte tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tkemali - sos georgian pentru carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (13)

CameliaR 1

10.09.2016, 10:48

Interesant!

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:10

Oooo, ce reteta Chiar provocare

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:32

Minunat... Ramane proiect de viitor, din lipsa de "materie prima"...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tzatziki