Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Dacă am început cu jumările, vă aduc și toba preparată în casa Zmeilor, bineînțeles tot pentru Moș Crăciun, înfrigurat ;) Fiindcă am avut doar o jumătate de Ghiță, și mai aveam nevoie de organe pentru un altfel de caltaboș, a ieșit o tobiță super suficientă pentru noi.
Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de minute, spumuindu-se a nevoie. După ce carnea s-a dezlipt de pe os, se oprește fierberea, se scoate din lichidul obținut și după ce s-a răcit se începe tocarea ei. Tot TataZmeu, m-a ajutat;) Îl înaintez în grad de tocător șef ;) La fel se procedează și cu organele. Se amestecă cele două feluri de cărnuri într-un castron încăpător, se asezonează de sare, piper, boia și un pic de lichid în ce a fiert căpățână;) gelatină curată;) Se umple apoi stomacul de porc, foarte bine curățat ;) (o să vă povestesc altdă dată;) poate un articol:D), cu umplutura obținută, apoi se coase, cu ață de macrame:D e mai rezistentă;) eventual se poate folosi și ață de papiotă, pusă în patru straturi;), cu pași în urmă ca să nu se destrame ;) În final tobița obținută se pune la fiert la foc foarte foarte mic, în apa în care a fiert căpățâna, cca. 15 minute.
Apoi se scoate cu ajutorul unei strecurători mari, se pune într-un vas cu marginile mai înalte, se pune deasupra ei o scândurică de lemn, peste care se pune o greutate, de cca. 2000 g;) eu am pus două borcane de muraturi ți se dă la rece ptr cca. 48 de ore;) Se servește rece, tăiată felii mai groase cu pâine de casă și salată de hrean;)
Spor și poftă bună!
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult