Tobă a la Panacris

de Panacris in Mezel de casa, 28 Dec 2014 | 2098 vizualizari

 

Dacă am început cu jumările, vă aduc și toba preparată în casa Zmeilor, bineînțeles tot pentru Moș Crăciun, înfrigurat ;) Fiindcă am avut doar o jumătate de Ghiță, și mai aveam nevoie de organe pentru un altfel de caltaboș, a ieșit o tobiță super suficientă pentru noi.

 

INGREDIENTE

  • căpățână de porc 1/2 bucată,
  • ficat de porc 3/4,
  • rinichi 1/2 bucată,
  • plămân 3-4 bucată,
  • splină 1/2 bucată,
  • sare iodată,
  • foaie de dafin,
  • coriandru 2-3 boabe,
  • boia de ardei dulce,
  • stomac de porc pentru umplut,
  • ată de macrame,
  • ac de cusut cu urechi mari.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tobă a la Panacris:

Căpățâna de porc cuățată și spălată bine se pune la fiert cu mirodenii într-un vas încăpător. Separat se fierb organele în multă apă rece, la foc mic cca 30 de minute, spumuindu-se a nevoie. După ce carnea s-a dezlipt de pe os, se oprește fierberea, se scoate din lichidul obținut și după ce s-a răcit se începe tocarea ei. Tot TataZmeu, m-a ajutat;) Îl înaintez în grad de tocător șef ;) La fel se procedează și cu organele. Se amestecă cele două feluri de cărnuri într-un castron încăpător, se asezonează de sare, piper, boia și un pic de lichid în ce a fiert căpățână;)  gelatină curată;) Se umple apoi stomacul de porc, foarte bine curățat ;) (o să vă povestesc altdă dată;) poate un articol:D), cu umplutura obținută, apoi se coase, cu ață de macrame:D e mai rezistentă;) eventual se poate folosi și ață de papiotă, pusă în patru straturi;), cu pași în urmă ca să nu se destrame ;) În final tobița obținută se pune la fiert la foc foarte foarte mic, în apa în care a fiert căpățâna, cca. 15  minute.

Apoi se scoate cu ajutorul unei strecurători mari, se pune într-un vas cu marginile mai înalte, se pune deasupra ei o scândurică de lemn, peste care se pune o greutate, de cca. 2000 g;) eu am pus două borcane de muraturi ți se dă la rece ptr cca. 48 de ore;) Se servește rece, tăiată felii mai groase cu pâine de casă și salată de hrean;)

Spor și poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tobă a la Panacris 359843
retete culinare - Tobă a la Panacris 359844
retete culinare - Tobă a la Panacris 359845
retete culinare - Tobă a la Panacris 359846
retete culinare - Tobă a la Panacris 359847
retete culinare - Tobă a la Panacris 359848
retete culinare - Tobă a la Panacris 359849
retete culinare - Tobă a la Panacris 359850
retete culinare - Tobă a la Panacris 359851
retete culinare - Tobă a la Panacris 359852
retete culinare - Tobă a la Panacris 359853
retete culinare - Tobă a la Panacris 359854

COMENTARII (22)

Lau 1

23.12.2015, 17:52

Bya Ralu 1

23.12.2015, 18:58

unde ziceai ca stai?

Geanina87 1

24.12.2015, 21:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D