Toba de casa

de mamaieelena in Mezel de casa, 27 Dec 2011 | 16441 vizualizari

 

Nu am fost sigura ca voi face toba deoarece nu am avut burta in care se face de regula toba si mi-am zis sa nu mai fac anul acesta,dar totusi nu am rezistat si cu multi ani in urma am facut aceeasi operatiune adica sa pun compozitia de toba intr-o punga de plastic ;deh asta este ne adaptam

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rinichi de porc
  • 1 limba
  • 1 ciolan nu prea mare
  • 1 ureche
  • soric 300 gr
  • 1 splina
  • 300 gr ficat
  • 1 capatana de usturoi
  • foi de dafin, piper boaba si pisat,
  • sare
  • 500 gr carne de porc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Am spalat si curatat toate organele de porc si carnea. Am pus apa la fiert si cand a clocotit am rasturnat-o peste ele intr-un lighean metalic si am acoperit pentru 15 minute.

Dupa aceea am pus in apa rece intr-o oala incapatoare tot ce era destinat tobei, dar mai putin limba pe care a trebuit sa o fierb separat deoarece trebuie curatata de pielita de deasupra. Am pus sare, am spumuit si am lasat la foc domol sa fiarba cu toate mirodeniile in oala pana s-au desfacut de pe os. Am lasat sa se raceasca putin le-am scos pe un platou ca sa le pot taia bucati nu prea mici.

Zeama care a ramas de la fierbere organelor de porc am scazut-o la jumatate, ca sa fie mai concentrata, deoarece urma sa pun totul in punga de plastic. Am potrivit de sare, piper, cimbru si usturoi pisat si am umplut punga cu compozitie. De fapt mi-au iesit 3 pungi ca nu puteam face prea groase tobele ca sa pot taia felii. Am si presat-o dand gauri deasupra ca sa iasa aerul din punga daca totusi a mai ramas pe undeva.

Seara era deja inchegata, deci se putea servi. Este f buna si asa.

Pofta mare

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Toba de casa 139047
retete culinare - Toba de casa 139048
retete culinare - Toba de casa 139050

COMENTARII (19)

jolygina 1

07.01.2012, 10:47

yamy ce buna e

mamaieelena 1

07.01.2012, 20:36

grozava a fost ca si astazi i-am servit din ea ca am mai avut o bucatica mica

vickyduta 1

10.02.2012, 14:59

Hmmm ce as mai manca acum o bucata de toba si ceva sorici, minunat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59