Toba de casa

de Oana in Mezel de casa, 25 Dec 2009 | 27085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 limbi de porc
  • 4 inimi de porc
  • 8 rinichi de porc
  • 1/2 capatana de porc
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • stomac de porc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Rinichii se taie pe jumatate si se curata de toate fibrele, apoi se tin in apa rece cu otet. Limba se opareste cu apa fierbinte si se curata bine. Inimile se taie pe jumatate si se curata de grasime si vasele de sange. Capatana se parleste, se spala.

Toate organele se pun intr-o oala mare si se dau intr-un clocot. Apoi se spala cu apa calduta si se pun din nou la fiert cu foi de dafin, sare si boabe de piper. Se fierbe pana se desprinde carnea de pe capatana.

Se scot apoi din oala, se lasa la racit si toaca cubulete. Apa din oala nu se arunca! Se amesteca organele, se gusta de sare si se mai pune piper macinat.

Stomacul de porc se freaca cu sare si se curata de pielea din interior, apoi se spala bine cu apa fierbinte si se freaca iar cu sare si malai, ca sa se albeasca. Apoi se spala cu apa rece si se tine intr-un vas cu apa si otet. Inainte de umplere se mai spala o data!

Stomacul se umple apoi cu compozitia de organe, se coase cu ata groasa la capat si se pune in oala cu zeama in care au fiert organele. Se inteapa cu un ac gros si se fierbe la foc mic 20 de minute. Se scoate, se pune pe o tava, iar deasupra se pune un fund de lemn si o greutate deasupra, ca sa se preseze. Se tine la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Toba de casa 12499
retete culinare - Toba de casa 12500
retete culinare - Toba de casa 12501

COMENTARII (6)

Sidy 1

23.12.2015, 07:36

Cea mai buna e cea facut acasa !

-Licurici- 1

23.12.2015, 07:57

VI 1

23.12.2015, 11:06

gustoasa,asa o fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: