Toba de casa

de Oana in Mezel de casa, 25 Dec 2009 | 26893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 limbi de porc
  • 4 inimi de porc
  • 8 rinichi de porc
  • 1/2 capatana de porc
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • stomac de porc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa:

Rinichii se taie pe jumatate si se curata de toate fibrele, apoi se tin in apa rece cu otet. Limba se opareste cu apa fierbinte si se curata bine. Inimile se taie pe jumatate si se curata de grasime si vasele de sange. Capatana se parleste, se spala.


Toate organele se pun intr-o oala mare si se dau intr-un clocot. Apoi se spala cu apa calduta si se pun din nou la fiert cu foi de dafin, sare si boabe de piper. Se fierbe pana se desprinde carnea de pe capatana.


Se scot apoi din oala, se lasa la racit si toaca cubulete. Apa din oala nu se arunca! Se amesteca organele, se gusta de sare si se mai pune piper macinat.


Stomacul de porc se freaca cu sare si se curata de pielea din interior, apoi se spala bine cu apa fierbinte si se freaca iar cu sare si malai, ca sa se albeasca. Apoi se spala cu apa rece si se tine intr-un vas cu apa si otet. Inainte de umplere se mai spala o data!


Stomacul se umple apoi cu compozitia de organe, se coase cu ata groasa la capat si se pune in oala cu zeama in care au fiert organele. Se inteapa cu un ac gros si se fierbe la foc mic 20 de minute. Se scoate, se pune pe o tava, iar deasupra se pune un fund de lemn si o greutate deasupra, ca sa se preseze. Se tine la rece.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Toba de casa 12499
retete culinare - Toba de casa 12500
retete culinare - Toba de casa 12501

COMENTARII (6)

Sidy 1

23.12.2015, 07:36

Cea mai buna e cea facut acasa !

-Licurici- 1

23.12.2015, 07:57

VI 1

23.12.2015, 11:06

gustoasa,asa o fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!