Toba de casa pentru Craciun

de Bunica in Mezel de casa, 15 Noi 2009 | 112253 vizualizari

 

S-a racit timpul si ne putem permite putina grasime...ca sa nu mai spun ca se apropie si Craciunul.

 

INGREDIENTE

  • Organe de porc:
  • 1 limba
  • 2 rinichi
  • 1 inima
  • 1 ciolan crud
  • 1 stomac de porc sau mate groase
  •  sare , piper, cimbru, foaie de dafin
  • 2 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de casa pentru Craciun:

Rinichii se taie longitudinal si se pun in apa cu otet timp de 1 ora.

Se spala organele si se pun la fiert. In apa se pune; sare, foaie de dafin, piper boabe (cateva). In timpul fiertului se indeparteaza spuma. Cand totul este fiert se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in cuburi mici, ciolanul se desoseaza ,se sareaza, pipereaza dupa gust , se adauga cimbru si usturoiul pisat. Se amesteca totul bine , punandu-se si putin din zeama in care au fiert.

Se umple stomacul de porc sau matele groase, se leaga la capete sau se coase si se pun la fiert. In apa se pun : boabe de piper, sare,doaie de dafin.

Se fierbe timp de15-20 de minute. Se scoate din vas, se lasa sa se raceasca putin .Cand este inca putin calda se pune intre doua funduri de lemn, iar deasupra se pune o greutate , pentru a se presa.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a le pune la fiert si in timpul fiertului se inteapa cu o andrea pentru a nu plesni.

2

Eu o pun in matele groase pentru ca se taie mai bine.

3

Cand se face cantitate mare se pun si urechi de porc, gusa de la capatana (dar iese mai grasa)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Toba de casa pentru Craciun 10646
retete culinare - Toba de casa pentru Craciun 10647
retete culinare - Toba de casa pentru Craciun 10648
retete culinare - Toba de casa pentru Craciun 10649

COMENTARII (79)

claudiaO 1

02.12.2013, 09:50

buna buna !!!
abia astept sa fac

Aurelia 07_07 1

19.12.2013, 23:13

Zamfira 1

17.10.2015, 16:17

Natural, tradiţional, gustul bun de acasă.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L