Toba de pui

de Ela68 in Mezel de casa, 5 Oct 2012 | 28982 vizualizari

 

puiul sa fie de calitate si proaspat

 

INGREDIENTE

  • 1 pui griller
  • 30 gr gelatina
  • 1 lingura sare
  • 2-3 frunze de dafin
  • piper boabe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de provance
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Toba de pui:

Se spala si se portioneaza carnea. O asezam intr-o cratita mica impreuna cu restul de ingrediente - gelatina, sarea, frunzele de dafin si piperul boabe, mai putin usturoiul si ierburile pe care le punem mai tarziu. Punem cratita mica intr-una mai mare in care am pus apa la fiert. In concluzie, punem la foc la Bain-Marie. Cand apa din cratita mai mare fierbe, dam focul la minim si acoperim oala cu capac, astfel, carnea va fierbe in suc propriu.

Se lasa pe foc in jur de 3-4 ore, avand grija sa completam apa din vasul mare, care se evapora. (se va completa cu apa fierbinte )
In tot acest timp se intorc bucatile de cateva ori, ca toate sa fie bine patrunse.

Maruntim ierburile de provence si le adaugam si pe acestea (cand e aproape gata)

Cand carnea e bine fiarta, o scoatem pe un platou sa se raceasca si o alegem de pe oase, eliminand pielea. Usturoiul pisat il adaugam peste zeama si-l lasam sa se infuzeze.

Taiem o sticla de apa si punem in ea bucatile taiate. Strecuram zeama si-o turnam peste carne. Acoperim cu folie si dam la frigider cateva ore pentru a se inchega.

Se taie sticla cu un cutter si scoatem toba cu grija.

Se pastreaza la frigider, nu mai mult de 4-5 zile . Se portioneaza doar in momentul servirii.

 

RETETA IN IMAGINI

Toba de pui-0
Toba de pui-1
Toba de pui-2
Toba de pui-3
Toba de pui-4
Toba de pui-5
Toba de pui-6

COMENTARII (43)

Mihaela11_jo 1

28.11.2012, 10:36

La fav

DinDragostePentruGatit 1

30.11.2012, 20:18

Super faina!

Ela68 1

30.11.2012, 21:19

multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20