Tobite sau Roata carului

de vic in Prajituri, 10 Ian 2012 | 27952 vizualizari

 

Intrucat va urmaresc de aproximativ 2 ani, inspirandu-ma din minunatele dvs retete... m-am gandit ca ar fi timpul sa va rasplatesc!... cu o reteta ce nu am regasit-o pe acest site. Imi voi cere scuze anticipat pt forma nu tocmai originala a prajituricilor.
Am "facut cunostinta" pt prima data cu Tobitele la o buna prietena din Sibiu... ca mai apoi sa gasesc pe internet o oarecare asemanare a retetei sub numele de "roata carului"... acum.... fiecare alege forma mai potrivita a numelui in functie de "prezenarea artistica" a produsului finit.

 

INGREDIENTE

  • pentru bezele :
  • 5 albusuri
  • 300 gr zahar
  • pentru crema
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri de ness/cappuccino + 1 lingura cacao
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • 3 linguri pline cu faina
  • 150ml de lapte
  • 80 gr unt frecat cu 50 gr zahar
  • 250 gr  nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tobite sau Roata carului:

Crema : Se amesteca galbenusurile, zaharul, praful de ness sau cappuccino, cacao, vanilia, faina si laptele. Se pun la foc mic si se amesteca foarte bine, ca sa nu existe cocoloase, pana la rezultarea unei budinci. Dupa ce "budinca" s-a racit se va aduga untul frecat cu zahar si 150 gr de nuci. Crema se va tine la frigider cat timp se vor coace bezelele.

Bezele: se bat albusurile cu putina zeama de lamaie, un varf de sare si zaharul cu mixerul la viteza cea mai mare pana devine o spuma consistenta.

Se formeaza bezelele in tava si se baga-n cuptorul preincalzit la foc mic cu usa intredeschisa putin.

Asamblarea "rotilor": se lipesc cate 2 bezele cu crema si se tavalesc marginile in nuca macinta ramasa!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tobite sau Roata carului" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert saraberne