Tocana cu ceapa verde si fasole boabe

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 25 Noi 2015 | 1224 vizualizari

 

Imi place si ceapa verde si fasolea boabe si am zis sa le fac cunostiinta, sa le imprietenesc....

 

INGREDIENTE

  • 650 g fasole boabe alba
  • 2 morcovi mici
  • 1 ardei gras
  • un manuchi zdravan de ceapa verde
  • 250 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu ceapa verde si fasole boabe:

Mai intai alegem fasolea si o punem la fiert, schimbam apa de 2-3 ori, cand a fiert o scoatem din apa. Separat taiem marunt ceapa verde, ardeiul il taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem ulei ( nu foare mult cat sa calim legumele), lasam sa se incinga si adaugam legumele toate, dam un praf de sare si piper, lasam sa sa caleasca cca 10 min, apoi adaugam sucul de rosii si boabele de fasole, dam cratita la cuptor, la foc mic, cca 1 ora.Sa se imbine aromele in tihna, ca nu ne grabeste nimeni....Servim cu ceva acru, ce avem prin camara, gogosari, conopida sau muraturi..fiecare ce are....

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana cu ceapa verde si fasole boabe-0
Tocana cu ceapa verde si fasole boabe-1
Tocana cu ceapa verde si fasole boabe-2
Tocana cu ceapa verde si fasole boabe-3
Tocana cu ceapa verde si fasole boabe-4
Tocana cu ceapa verde si fasole boabe-5
Tocana cu ceapa verde si fasole boabe-6
Tocana cu ceapa verde si fasole boabe-7
Tocana cu ceapa verde si fasole boabe-8

COMENTARII (26)

merisor 1

25.11.2015, 20:45

Ce buna o fi asta! Dar si muraturile!

cristinutanicolita 1

26.11.2015, 16:31

buna rau

mirela0911 1

27.11.2015, 09:21

Îți las fasolea, iau murăturile!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04