Tocana de ardei copt cu piept de pui

de merisor in Pui, 1 Sep 2014 | 4170 vizualizari

 

Ador ardeiul copt in orice combinatie ar fi!
Azi am preparat aceasta delicioasa tocana, cu cativa ardei copti opriti de la zacusca.

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei kapia
  • 3 gogosari
  • 2 rosii
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 capatana usturoi
  • 500 gr piept de pui
  • 120 ml ulei
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 varf lingurita piper
  • 1 varf lingurita busuioc uscat si maruntit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ardei copt cu piept de pui:

Pregatim intai ardeiul pe care il coacem si il punem intr-un vas pe care il acoperim cu folie de plastic.

Il lasam asa 15-20 de minute dupa care il vom curata.

Se va curata foarte bine, deoarece se va inabusi sub folie si se va desprinde rapid chiar si pelicula necoapta.

Il spalam si il lasam intr-o sita la scurs.

Nu vom arunca lichidul, il vom adauga la mancare.

Pieptul de pui, spalat si scurs il vom taia cuburi mai mari si vom presara peste el sare si piper.

Il vom praji in uleiul incins pentru aproximativ 15 minute, invartindu-l pe toate partile.

Cu o spumiera, transferam pieptul de pui intr-un vas termorezistent, iar peste uleiul de pe foc, adaugam ceapa taiata julien.

O lasam cateva minute sa se caleasca, picurand din cand in cand lichid scurs de la ardeiul copt, sa nu prinda gust de prajeala, ca nu face bine la stomac.

Cand ceapa devine translucida, adaugam morcovul curatat, spalat si taiat rondele, mai picuram din lichidul de la ardei, acoperim vasul si lasam ingredientele sa se inabuse bine.

Decojim rosiile, le tocam si le trecem prin robot impreuna cu 1 ardei kapia, 1 gogosar, usturoiul curatat si 1/2 lingurita de zahar.

Restul de ardei il tocam mai mare si il adaugam peste ingredientele de pe foc, atunci cand morcovul incepe sa se patrunda.

Mestecam de cateva ori in vas, apoi adaugam pasta de rosii si ardei din robot, acoperim vasul si il mai lasam pe foc 10 minute.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Amestecam smantana cu putin lichid e pe foc pana se dilueaza, apoi o adaugam treptat peste ingredientele din vas, mestecand energic sa nu se branzeasca.

Potrivinm mancarea de sare si condimente si o transferam peste pieptul de pui din vasul termorezistent.

Dam vasul la cuptor pentru 10 minute.

La final adaugam patrunjelul tocat.

Este o mancare dulce-picanta, care poate fi servita alaturi de muraturi sau branzeturi.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana de ardei copt cu piept de pui-0
Tocana de ardei copt cu piept de pui-1
Tocana de ardei copt cu piept de pui-2
Tocana de ardei copt cu piept de pui-3
Tocana de ardei copt cu piept de pui-4
Tocana de ardei copt cu piept de pui-5
Tocana de ardei copt cu piept de pui-6
Tocana de ardei copt cu piept de pui-7
Tocana de ardei copt cu piept de pui-8
Tocana de ardei copt cu piept de pui-9
Tocana de ardei copt cu piept de pui-10
Tocana de ardei copt cu piept de pui-11
Tocana de ardei copt cu piept de pui-12

COMENTARII (42)

 merisor

merisor 1

03.09.2014, 17:10

Lavi

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

04.09.2014, 20:54

T I M E A

T I M E A 1

05.09.2014, 22:11

ce buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24