Tocană de berbecuț

de Panacris in Oaie, 27 Ian 2013 | 3274 vizualizari

 

O mâncare sățioasă și gustoasă!

 

INGREDIENTE

  • pulpă de berbecuț cca. 1000 g,
  • ceapă roșie 3 bucăți,
  • ardei grași 3 bucăți,
  • ardei kapia copt 3 bucăți,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • cimbru,
  • foaie de dafin,
  • vin alb demisec cca. 250 ml.,
  • usturoi 6 căței.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocană de berbecuț:

Ceapa se curăță, se taie grosier și se pune la dinstiut/călit, în puțin ulei și apă, cca. 5 minute acoperit. După ce a devnit translucidă ceapa, se adaugă ardeii tocați mărunt, lăsându-se la călit cca. 5 minute acoperit la foc mic. Între timp carnea se curăță, se spală, se taie în bucăți mai mari și se adaugă la amestecul de ceapă și ardei. Se asezoneaza de sare, piper și mirodenii, se completează cu cca. 300 ml apă și se lasă la fiert, acoperit, cca. 30-40 de minute la foc mediu. Spre finalul fierberii se adaugă vinul și se mai lasă să clocotească cca. 10 minute. Între timp se curăță usturoiul, se toacă mărunt și se adaugă după ce s-a oprit focul, amestecându-se ușor până ce se înglobează în tocană. Se servește fierbinte după gust cu mămăliguță, piure de cartofi sau, în cazul nostru cu găluște din cartofi și murături de sezon. Poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

Tocană de berbecuț-0
Tocană de berbecuț-1
Tocană de berbecuț-2
Tocană de berbecuț-3
Tocană de berbecuț-4
Tocană de berbecuț-5
Tocană de berbecuț-6
Tocană de berbecuț-7
Tocană de berbecuț-8
Tocană de berbecuț-9
Tocană de berbecuț-10

COMENTARII (23)

Rocsi

Rocsi 1

27.01.2013, 20:50

Super!

marianascarlat

marianascarlat 1

07.05.2013, 22:29

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 08:56

minunata tocanita

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!