Tocana de ceapa cu carne de porc

de marcela1979 in Porc, 2 Mar 2013 | 4584 vizualizari

 

Imi era dor de o tocana de carne cu multa ceapa si asa ca am facut ceva bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ceapa rosie
  • 2 ardei grasi rosii
  • 300 gr carne de porc
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri de bulion
  • un varf de cutit de piper
  • o lingura de sare
  • o legatura frunze de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ceapa cu carne de porc:

Ceapa se curata si se taie pestisori, ardeiul se curata de cotor si se taie fasii subtiri. Carnea de porc se taie cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pune ceapa. Se adauga ardeiul gras si putina apa cam 50 ml  si se lasa sa se inabuse. Cand s-au inabusit se adauga carnea de porc se amesteca cu ceapa si ardeii si se adauga  apa sa acopere carnea. Se acopera cratita cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit. Cand a fiert carnea se adauga 2 linguri de bulion, se amesteca, se mai adauga sarea si piperul si se mai lasa sa dea cateva clocote. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat.

Se serveste calda .

 

TIPS-URI

1

se serveste cu mamaliga sau cu pireu ,dar merge si cu paine si neaparat cu niste salata ori de muraturi ,ori salata verde.

RETETA IN IMAGINI

Tocana de ceapa cu carne de porc-0
Tocana de ceapa cu carne de porc-1
Tocana de ceapa cu carne de porc-2
Tocana de ceapa cu carne de porc-3
Tocana de ceapa cu carne de porc-4
Tocana de ceapa cu carne de porc-5
Tocana de ceapa cu carne de porc-6
Tocana de ceapa cu carne de porc-7

COMENTARII (12)

loredanaaa

loredanaaa 1

02.03.2013, 11:09

buna

Cris2711

Cris2711 1

02.03.2013, 15:30

ce as gusta si eu

adry88

adry88 1

02.03.2013, 18:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!