Tocana de ied

de simona72 in Oaie, 7 Oct 2014 | 1558 vizualizari

 

Pentru ca este vremea mustului m-am gandit ca merge de minune o tocanita de ied sau de miel daca aveti...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de ied(eu am folosit pulpa si coaste)
  • 1 litru must
  • 2 linguri otet balsamic
  • 3-4 morcovi
  • 3-4 cepe rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita sare si una de piper boabe
  • 1 bucata anason stelat
  • 3+2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita amestec de mirodenii pentru miel
  • 1 lingura amidon
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ied:

Carnea am curatat-o de pielite, am taiat-o in bucati si am uscat-o cu prosoape de hartie. Am facut o marinata din: 1 cana must, 2 linguri ulei de masline,sare, piper,amestec de mirodenii pentru miel, otet balsamic. Am amestecat ingredientele cu o lingura pana s-a topit sarea, am pus carnea in marinata, am acoperit vasul si l-am dat la frigider pt 24 ore. 

Intr-o tigaie, am pus la incins 3 linguri ulei de masline. Am prajit toate bucatile de carne in ulei, pe rand, pentru 2 minute pana au capatat culoare. Am pus bucatile de carne intr-un vas termorezistent. In tigaia in care am prajit carnea am pus marinata, restul de must, anasonul, usuroiul taiat feliute si am lasat totul pe foc pana a dat in clocot. Am turnat totul peste carnea din vas, am adaugat morcovii taiati felii de grosime de 1 cm si ceapa rosie taiata pestisor. Am agitat putin vasul sa se amestece ingredientele, l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor la 160-170 grade pentru 2 ore. La fiecare 30 minute scoteam vasul si-l agitam putin.

Carnea va fi moale si suculenta, se va desprinde de pe os. Dupa ce carnea este patrunsa, cu ajutorul unui cleste luati bucatile de carne si le puneti in vasul de servire. Cu o paleta alegeti legumele si le puneti peste carne. Sosul ramas il strecurati, il puneti intr-o craticioara pe foc si-l lasati sa scada la jumatate. Diluati amidonul in putina apa rece si-l puneti peste sos dupa ce a scazut. Sosul rezultat il puneti peste carne si legume, agitati putin vasul si puteti servi...Ca si garnitura noi am servit cu cus-cus fiert simplu, dar merge la fel de bine, orez sau piure de cartofi. Sa va fie de bine!!! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocana de ied 345872
retete culinare - Tocana de ied 345874
retete culinare - Tocana de ied 345876
retete culinare - Tocana de ied 345877
retete culinare - Tocana de ied 345879
retete culinare - Tocana de ied 345880
retete culinare - Tocana de ied 345882
retete culinare - Tocana de ied 345884
retete culinare - Tocana de ied 345885
retete culinare - Tocana de ied 345886
retete culinare - Tocana de ied 345887

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

07.10.2014, 20:26

buna buna

merisor 1

07.10.2014, 20:55

N-am mancat ied pana acum, dar arata tare bine!

babi5 1

13.10.2014, 18:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D