Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita

de simona72 in Oaie, 6 Iun 2015 | 3129 vizualizari

 

Ce nu v-am povestit eu de la intalneala noastra cu Mihaela, a fost ca nu v-am povestit despre gradina ei. Dupa cum am observat cu totii, Mihaela foloseste multe plante aromatice, verdeturi proaspete si toate sunt din gradina ei. Pentru ca are multe plante aromatice in gradina nu se putea sa nu plec cu cateva plante din gradina ei:)) Pentru prima oara am descoperit lamaita si pe loc m-am indragostit de ea. Imi place aceasta planta, la fel ca si menta, pentru aroma si parfumul ei. Va aduc o mancare tare gustoasa, facuta incet la cuptor, cu o carne foarte frageda care se desprinde usor de pe os si cu cartofi noi, deabia aparuti in piete...Este ideal a se gati mancarea la CrockPot, daca aveti:))

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de ied
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 2 cani apa calda
  • 1 kg cartofi noi(de preferat sa fie mici)
  • 1 mana buna de frunze proaspete de menta si lamaita
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita:

Carnea, se spala bine, cu atentie, pentru a nu ramane eventuale fire de par pe carne. Se curata de evntuale pielite si se taie in bucati, potrivite ca marime.

Ceapa si usturoiul se spala, se curata, se lasa cat mai multa frunza verde si se taie in bucati marisoare de aproximativ 2-3 cm. 

Cartofii se spala bine, se curata de coaja(sau nu), iar daca sunt mici se lasa intregi. Daca sunt mai marisori se taie in jumatati sau sferturi.

Intr-o oala termorezistenta, eu am folosit una smaltuita de lut, am pus ceapa si usturoiul taie in bucati. Am stropit cu putin ulei de masline, putina sare si piper proaspat rasnit. Peste ceapa si usturoi am adaugat bucatile de carne condimentate cu sare si piper. Am pus doua cani apa calduta, am acoperit oala si am dat-o la cuptor setand temperatura de 160 grade pentru 2 ore. Din cand in cand, pe parcursul coacerii, am mai scos oala, am agitat putin oala pentru a se amesteca ingredientele. Am adaugat cartofii peste tocana, plantele aromatice taiate in fasii, am amestecat foarte usor cu o lingura de lemn, incercand sa bag cartofii cat mai la fundul oalei, pentru a sta in sos si a se coace. Am dat oala la cuptor pentru inca o ora. Am servit mancarea calda. Sa fa vie de folos!

TIPS-URI

1

tocana este gata cand carnea se desprinde usor de pe os

2

carnea de ied se poate inlocui cu carne de miel

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ied cu cartofi noi, aromatizata cu menta si lamaita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (11)

diaconta 1

06.06.2015, 16:23

Bravo Simona

Gherca Daniela 1

06.06.2015, 16:47

mirela0911 1

07.06.2015, 14:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de ied cu ceapa