Tocana de legume

de gaby_duceag in Conserve, 14 Oct 2009 | 12165 vizualizari

 

Un aperitiv bunut,pastrat in camara pt zilele luuungi ale postului Craciunului si..nu numai;)

 

INGREDIENTE

  • 2kg ceapa
  • 1kg morocov
  • 2,5 kg capia
  • 2,5 kg gogosar
  • 1kg rosii
  • 12 linguri orez
  • sare,
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • putin busuioc,
  • miere(2linguri)
  • 2-3linguri de bulion
  • 4-500ml ulei(eu am pus de masline,dar merge ulei de floarea soarelui)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume:

Am tocat ceapa(am lasat-o peste noapte in apa rece,si la curatare n-am risipit nicio lacrimuta:))) si morcovul(de fapt robotul a tocat.....nu eu:d)


Le-am pus in uleiul incalzit pt 5 minute,apoi am adaugat  restul legumelor,toate curatate, tocate bine(rosiile curatate de coaja)
Am fiert-o aprox  5 ore-cam mult,nu?:))) iar in ultimele 2 ore am amestecat cam des, nu voiam sa afum "lucrarea"mea)
Am condimentat
Orezul l-am "umflat"in 36 linguri de apa, l-am pus la foc mic, am lasat sa scada apa si l-am pus in tocana in ultimele 15 min.

Am turnat fierbinte in borcane, am capsat si-am bagat borcanele la cuptor pt aprox 30min

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Bucataras 1

16.10.2009, 08:20

Pai, ne stringem intr-un loc pe site si se lasa cu poante, melodii preferate, amitiri, etc ... Referitor la retete. Daca e preparata de tine poti s-o postezi si sa scrii ca te-ai inspirat in prepararea ei de pe siteul x.

gaby_duceag 1

16.10.2009, 09:44

multumesc Bucataras.m-am executat

babi5 1

27.09.2013, 20:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume