Tocana de legume cu carne de porc - Slow Cooker Crock Pot

de merisor in Porc, 30 Iun 2015 | 2001 vizualizari

 

De ce i-am spus tocana de legume cu carne de porc si nu invers?
Pentru ca predomina legumele, sunt in cantitate dubla ca volum fata de carne, carnea este asa, doar pentru gust :))
Am preparat aceasta tocana la Crock Pot si tare multumita am fost de gustul si aromele pastrate in timpul tratamentului termic.
Imi place aceasta oala minune, pun toate ingredientele in ea, setez programul si timpul si plec la ale mele.
Nu amestec, nu adaug ingrediente pe parcurs, nu stau cu grija ca imi da mancarea in foc sau ca se prinde de peretii vasului, aceste griji au disparut.
Si chiar daca pentru prepararea mancarii este necesar un timp indelungat, acest vas nu consuma mult curent, doar cat un bec, deci eu de cand il folosesc nu am sesizat o crestere a facturii de energie electrica.
Il recomand cu drag, mai ales celor care nu au prea mult timp sa stea in bucatarie!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne macra de porc
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 gr unt
  • 2 cepe galbene
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina telina mica
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 3 capatani mici de usturoi
  • 2 linguri ketchup dulce
  • 1 lingura ketchup picant
  • un praf cimbru
  • un praf oregano
  • un praf busuioc
  • 2 foi dafin
  • 1 lingura sare
  • apa cat sa fie totul acoperit
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu carne de porc - Slow Cooker Crock Pot:

Curatam si spalam bine legumele, apoi le impartim in doua.

Jumatate din legume le taiem in cuburi, sau diverse forme, iar pe cealalta jumatate o maruntim in robot.

Carnea o taiem in cuburi mai micute.

Punem in vasul Crock Pot-ului uleiul si untul, adaugam carnea, presaram sare peste ea, adaugam legumele taiate, presaram condimentele, foile de dafin, apoi adaugam legumele trecute prin robot si ketchupul, mai presaram putina sare si amestecam totul.

Adaugam apa cat sa fie ingredientele acoperite, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectam aparatul la sursa de curent si setam modul slow pentru un interval de 4 ore.

Cu 20 de minute inainte de expirarea timpului, eu am ridicat capacul si am incercat daca s-a preparat mancarea, apoi am mai asezonat-o cu condimente si sare si am amestecat usor in vas.

Dupa deconectarea aparatului de la sursa de curent, adaugam in vas patrunjelul tocat.

Servim tocana cu muraturi sau salata.

Este tare gustoasa!  

 

TIPS-URI

1

Timpul de preparare al unei mancari mai depinde si de tipul ingredientelor.

2

Daca se constata ca nu s-au preparat suficient in intervalul de timp setat, acesta se mai poate prelungi. La mine s-au preparat bine in cele patru ore setate.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388903
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388904
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388905
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388906
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388907
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388908
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388909
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388910
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388911
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388912
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388913
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388914
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388915
retete culinare - Tocana de legume cu carne de porc - Slow  Cooker Crock Pot 388916

COMENTARII (27)

anca_rm 1

01.07.2015, 15:29

roxana_simona 1

01.07.2015, 18:02

Panacris 1

02.07.2015, 20:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D