Tocana de legume cu orez

de lilik in Mancaruri de post, 15 Noi 2012 | 8208 vizualizari

 

Este o papica tare gustoasa si potrivita in zilele de post si nu numai..eu nu am facut pentru conservat pe timpul iernii,dar ce nu s-a consumat a fost pus la frigider :D.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 ardei grasi (circa 1 kg)
  • 4-5 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 2 cutii de rosii cubulete(din cele mici de 400 gr)
  • 1 pahar cu orez
  • foi de dafin,boabe de piper
  • sare,piper
  • 300 ml ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu orez:

Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt(sau o facem cu robotul).Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Ardeii ii spalam,ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem cubulete.

Intr-o oala cu fundul gros punem uleiul si ceapa tocata la innabusit,lasam 10-15 minute dupa care adaugam morcovii si ii lasam sa se inmoaie 10-15 minute,dupa care adaugam ardeii.Lasam pe foc mic pana se inmoaie si ardeii,apoi punem orezul spalat,mai lasam cateva minute,dupa care punem 1 cutie de rosii cubulete si pe cealalta o pasam si o punem impreuna cu 2 pahare cu apa.Cand incepe sa fiarba punem sare,piper si foi de dafin+cateva boabe de piper.

Lasam sa fiarba la foc mic pana scade si toate ingredientele sunt fierte.La sfarsit potrivim de sare si piper si dam deoparte.

Se serveste calda sau rece cu paine proaspata.

TIPS-URI

1

Puteti adauga la sfarsit patrunjel verde tocat.

2

orezul se poate fierbe inainte si adauga cu 15 minute inainte de a stinge focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

gaby_gabytza 1

16.11.2012, 13:06

foarte buna

ANNA_46 1

17.11.2012, 00:15

Super buna papica

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocana de vinete cu ciuperci si orez