Tocana de legume cu pui si masline

de dakris in Pui, 27 Feb 2012 | 2493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept pui dezosat
  • 300 g masline
  • 3 cepe mari
  • 2 cartofi medii
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 ardei capia rosu
  • 2 linguri bulion
  • 50 ml ulei
  • sare
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume cu pui si masline:

Intr-o cratita, in care am turnat cca 50 ml ulei si o cana de apa, am inabusit pret de cateva minute, ceapa taiata solzisori, morcovul si radacina de patrunjel razuite  marunt si ardeiul taiat cubulete. Am adaugat cartofii taiati cuburi si inca cca 300ml de apa incalzita si am lasat sa fiarba.

Maslinele le-am fiert separat, le-am scurs si, impreuna cu pieptul de pui prajit, le-am pus in cratita cand cartofii erau aproape fierti. Cand legumele s-au fiert am inrosit tocana cu 2 linguri de bulion si am sarat dupa gust. Am lasat tocana sa fiarba inca vreo 5-10 minute. La final am adaugat mararul verde.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocana de legume cu pui si masline 149161
retete culinare - Tocana de legume cu pui si masline 149162
retete culinare - Tocana de legume cu pui si masline 149170

COMENTARII (15)

Sim0na 1

28.02.2012, 13:28

N-am pus niciodata masline la tocana de legume... dar voi incerca data viitoare.

dakris 1

28.02.2012, 18:51

Simona, initial am vrut sa fac o mancare/tocana de masline si m-am gandit...prea multa ceapa... si, pana la urma,asta a iesit . Si a fost tare buna si gustoasa...

Ubulika 1

02.03.2012, 11:54

ador mancarea de masline

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21