Tocana de legume la borcan

de Andreea Baraboi in Zacusca, 18 Sep 2014 | 5945 vizualizari

 

Ne pregatim pentru iarna si incepem sa facem pregatiri

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei grasi de diferite culori
  • 1kg jumate ardei kapia
  • o cana de orez
  • 500 g bulion,
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 3foi de dafin
  • vegeta sau sare dupa preferinta
  • ulei 200 ml
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume la borcan:

Curatam ceapa  si o taiem nu chiar marunt si intr-o tigaie mai inalta o punem  sa se  inmoaie in ulei la foc mic.

Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea mare si apoi dupa ce am  scos ceapa si a pus-o la scurs intr-o sita uleiul respectiv il folosim la calirea morcovului tot in acelasi vas unde am undit ceapa !

Orezul il spalam si il punem la unflat  dar sa nu ajunga la fierbere deoarece acesta va fierbe in tocana  de legume.Dupa ce sa unflat suficient il  punem la scurs intr-o sita .

Spalam si curatam  ardeii de seminte si apoi ii taiem cubulete nu chiar mici dupa care intr-o oala  mare ii punem in ea si dam la foc potrivit sa se inmoaie si ei.

Cand acestia au inceput cat de cat sa se caleasca adaugam bulionul si amestecam mereu pt 5 minute dupa care adaugam ceapa , morcovul ,orezul  si amestecam incontinuu. Am  adaugat vegeta ,foile de dafin si piperul  si au fiert la foc foarte mic pt 2 ore. 

Tocana de legume  nu trebuie sa fie prea lichida, eu am lasat-o sa scada  ca sa nu  se desprinda usor de lingura.

TREBUIE SA AMESTECAM MEREU  DEOARECE SE VA PRINDE DE FUNDUL OALEI!

Am pregatit borcanele le=am spalat si le-am uscat foarte bine .

Cand  tocana este  scazuta suficient o adaugam in borcane  inchidem cu o folie alimentara si inchidem  capacul foarte bine.

Am lasat sa se  raceasca in paturi 2 zile! 

TIPS-URI

1

Tocana de legume trebuie sa fie pusa in legume asa fierbinte .

2

Am folosit 4 linguri de secretul gustului de legume, dar fiecare dupa preferinta .

3

Borcanele dupa doua zile erau reci si le-a asezat in rafturile camarei .

4

Mi-au iesit 9 borcane. 5 de 800 g si 3 de 400g .

5

Un borcan de 400 g l-au devorat hotii din casa :))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de legume la borcan" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocana de dovlecei