Tocana de legume la borcan

de Andreea Baraboi in Zacusca, 18 Sep 2014 | 2040 vizualizari

 

Ne pregatim pentru iarna si incepem sa facem pregatiri <3

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ardei grasi de diferite culori
  • 1kg jumate ardei kapia
  • o cana de orez
  • 500 g bulion,
  • 1 kg ceapa
  • 1 kg morcov
  • 3foi de dafin
  • vegeta sau sare dupa preferinta
  • ulei 200 ml
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume la borcan:

Curatam ceapa  si o taiem nu chiar marunt si intr-o tigaie mai inalta o punem  sa se  inmoaie in ulei la foc mic.

Curatam morcovii si ii dam prin razatoarea mare si apoi dupa ce am  scos ceapa si a pus-o la scurs intr-o sita uleiul respectiv il folosim la calirea morcovului tot in acelasi vas unde am undit ceapa !

Orezul il spalam si il punem la unflat  dar sa nu ajunga la fierbere deoarece acesta va fierbe in tocana  de legume.Dupa ce sa unflat suficient il  punem la scurs intr-o sita .

Spalam si curatam  ardeii de seminte si apoi ii taiem cubulete nu chiar mici dupa care intr-o oala  mare ii punem in ea si dam la foc potrivit sa se inmoaie si ei.

Cand acestia au inceput cat de cat sa se caleasca adaugam bulionul si amestecam mereu pt 5 minute dupa care adaugam ceapa , morcovul ,orezul  si amestecam incontinuu. Am  adaugat vegeta ,foile de dafin si piperul  si au fiert la foc foarte mic pt 2 ore. 

Tocana de legume  nu trebuie sa fie prea lichida, eu am lasat-o sa scada  ca sa nu  se desprinda usor de lingura.

TREBUIE SA AMESTECAM MEREU  DEOARECE SE VA PRINDE DE FUNDUL OALEI!

Am pregatit borcanele le=am spalat si le-am uscat foarte bine .

Cand  tocana este  scazuta suficient o adaugam in borcane  inchidem cu o folie alimentara si inchidem  capacul foarte bine.

Am lasat sa se  raceasca in paturi 2 zile! 

 

TIPS-URI

1

Tocana de legume trebuie sa fie pusa in legume asa fierbinte .

2

Am folosit 4 linguri de secretul gustului de legume, dar fiecare dupa preferinta .

3

Borcanele dupa doua zile erau reci si le-a asezat in rafturile camarei .

4

Mi-au iesit 9 borcane. 5 de 800 g si 3 de 400g .

5

Un borcan de 400 g l-au devorat hotii din casa :))))

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tocana de legume la borcan 342384
retete culinare - Tocana de legume la borcan 342385
retete culinare - Tocana de legume la borcan 342386
retete culinare - Tocana de legume la borcan 342387

COMENTARII (10)

Rocsi 1

18.09.2014, 21:53

Panacris 1

19.09.2014, 08:57

marcela1979 1

20.09.2014, 02:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21