Tocana de legume pentru iarna

de adela1981 in Conserve, 22 Aug 2012 | 4365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 7-8 borcanase de 330:
  • 600 gr ardei kapia rosu
  • 500 gr ardei gras galben
  • 400 gr ceapa
  • 350 gr morcovi
  • 100 gr telina
  • 100 gr patrunjel
  • 500 gr rosii
  • 300 ml bulion
  • 100 gr orez
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 frunza dafin
  • frunze de telina si patrunjel tocat
  • 300 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de legume pentru iarna:

In primul rand pregatim legumele, curatam, spalam si tocam. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie marunt, patrunjelul si teline se da pe razatoare (pe ochiul mare), ardeii se taie cubulete si rosiile se decojesc si se taie in cubulete. Punem la calit ceapa in ulei si adaugam radacinoasele (morcov, patrunjel si telina).

Dupa ce s-au inmuiat, adaugam ardeii si lasam la calit pana ce se inmoaie si acestia. Apoi adaugam, rosiile, bulionul si condimentele ( sare, piper si foi de dafin ) Lasam sa fiarba pana ce scade si iasa uleiul deasupra. Orezul se fierbe doar pe jumatate,  separat in apa  cu sare, apoi adaugam la tocana de legume, impreuna cu verdeturile tocate si mai lasam vreo 10-15 min. Se introduce in borcane, se fileteaza capacul si se aseaza intr-o cratita cu apa calduta. Se acopera cu un prosop de bucatarie si se fierbe la foc incet sau in cuptorul aragazului. Se depoziteaza in locuri racoroase.

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana de legume pentru iarna-0
Tocana de legume pentru iarna-1
Tocana de legume pentru iarna-2
Tocana de legume pentru iarna-3

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

23.08.2012, 19:14

Lau 1

23.08.2012, 20:19

leta 1

27.08.2012, 13:03

excelenta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04