Tocana de manzat la ceaun

de kamy in Vita, 18 Noi 2010 | 10876 vizualizari

 

Initial eu am cumparat manzat dar cred ca a fost strabunica vacilor,asa de greu a fiert.
Ne-am pierdut toti rabdarea(mai ales Sabina...sa urmariti in poze cum le pierea zambetul...incetul cu incetul).In fine...dupa vreo 5 ore am mancat si noi si a fost chiar f bun sau ne era prea foame.
Tot in week-end-ul care a trecut s-a intamplat...asa ca ...nu mai am

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne manzat(pulpa)
  • 10 cepe verzi
  • 4 cepe mari
  • 3 ardei rosii mari
  • 3 rosii decojite
  • 300 ml suc de rosii(1 cana)
  • 1 capatana de usturoi(autohton...ala e mai mic)
  • un tub pasta de gulas dulce
  • 1 lg.otet balsamic
  • boia de ardei dulce
  • frunze de telina
  • 2 cuburi concentrat de vita
  • sare,piper
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de manzat la ceaun:

Am pus ceaunul la incins cu 100 ml ulei,am adaugat carnea taiata cubulete si cand s-a prajit bine pe toate partile,am adaugat ceapa(mai putin cozile de la ceapa verde),am calit putin ceapa,am adaugat 2 lg.rase cu boia de ardei dulce,tubul de pasta de gulas si am pus aprox.1 l apa fierbinte.Am lasat la foc pana a fiert carnea(daca scade apa mai adaugati apa fierbinte si asta pana e fiarta carnea...eu de data asta,luand plasa  cu carnea,am adaugat cred ca vreo 10 l in total).

Cand carnea e fiarta si apa a scazut binisor,am adaugat sucul de rosii,rosiile,frunzele de la ceapa verde si ardeiul,am mai lasat sa fiarba cam 5-10 min.(depinde cu e focul de tare)amestecand din cand in cand,am pus otetul balsamic,usturoiul pisat, 2 cuburi concentrat de vita,sare si piper dupa gust si am mai lasat sa dea in cateva clocote,dupa care(in sfarsit)am luat ceaunul de pe foc si am pus frunzele de tenina taiate marunt.

Noi am mancat cu mamaliguta(la mosie facem cura de mamaliga),dar se poate cu ce garnitura doriti.

Sa aveti pofta!!!

 

TIPS-URI

1

in mod normal mancarica ar trebui sa fie gata in 2 ore...cel mult

RETETA IN IMAGINI

Tocana de manzat la ceaun-0
Tocana de manzat la ceaun-1
Tocana de manzat la ceaun-2
Tocana de manzat la ceaun-3
Tocana de manzat la ceaun-4
Tocana de manzat la ceaun-5
Tocana de manzat la ceaun-6
Tocana de manzat la ceaun-7

COMENTARII (20)

kamy

kamy 1

25.11.2010, 10:30

nadina...buna buna

epurasha2bb

epurasha2bb 1

25.11.2010, 14:10

buna de tot!

kamy

kamy 1

25.11.2010, 19:10

roberta...a fost ff buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!