Tocana de miel

de Bucataras in Oaie, 18 Apr 2011 | 12436 vizualizari

 

Este o reteta culeasa din cartea de bucate a principesei Margareta si ii apartine principesei Elena a Romaniei. Iata cum puteti prepara de Pasti o reteta de miel deosebita

 

INGREDIENTE

  • 900 gr miel taiat bucati mici
  • 12 cepe mici
  •  6 morcovi mici
  • 2 tije de telina
  • 2 fire de praz
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa mare
  • 100 gr faina alba
  • ulei de floarea soarelui
  • 2 litri consomme (supa din oasele de la miel)
  • 2 pahare de vin dulce
  • 1 lingura de rozmarin
  • 2 frunze de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de miel:

Amestecati faina cu sarea si piperul. Treceti carnea prin faina condimentata si rumeniti-o citeva minute in ulei in tigaie, pina cind devine maronie pe toate partile. Rumeniti bucatile de carne in mai multe serii. La sfirsit, puneti bucatile de carne intr-un ceaun cu pereti grosi.

Taiati morcovii, tijele de telina, prazul, ceapa in bucati de 3 cm, prajiti-le in ulei in tigaie pina devin moi si aurii, apoi adaugati-le peste carnea din ceaun.

Taiati ceapa, prajiti-o in ulei pina se rumeneste, apoi adaugati usturoiul si rozmarinul. Prajiti inca putin apoi turnati vinul si "curatati" tigaia, folosind o lingura de lemn pentru a stringe resturile caramelizate. Turnati continutul tigaii in ceaunul cu carne.

Adaugati consommeul de miel si frunzele de dafin in ceaun. Fierbeti pe aragaz, la foc foarte mic, timp de 3 ore. Cu cit focul este mai mic si timpul de fierbere mai mare, cu atit tocana va fi mai gustoasa.

Se poate pune si la cuptor, la 180 C, acoperit bine cu capacul timp de aproximativ 2 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de miel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

Bucataras 1

20.04.2011, 00:22

reteta din cartea principesei Margareta

Kori 1

17.10.2011, 00:28

nu ma mai uit la ea ca mor de pofta arata buna rau

AnyCostescu 1

07.02.2013, 12:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel cu ciuperci